Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
 • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Inima si vase de sange


Boala arterelor coronare

Ce este boala arterelor coronare?
Autor: Dr. Dorin Rosca
In acest articol:
 1. Ce este boala arterelor coronare?
 2. Care sunt simptomele aterosclerozei coronare?
 3. Diagnostic
 4. Tratament
 5. Medicamente
 6. Proceduri de restaurare si imbunatatire a fluxului sangelui
 7. Prevenire

Arterele sunt vase de sange care transporta oxigenul si substante nutritive de la inima spre restul corpului. Arterele sanatoase sunt flexibile, puternice si elastice.
Stratul interior care le captuseste este neted astfel ca sangele sa poata curge fara restrictii. Arterele coronare sunt vasele de sange care transporta sangele spre muschiul inimii.

Ateroscleroza coronara este ateroscleroza arterelor coronare. Ateroscleroza apare atunci cand arterele sunt infundate si ingustate, restrangand fluxul de sange spre inima. Fara sangele necesar, inima este lipsita de oxigen si de substantele vitale de care are nevoie ca sa functioneze in conditii bune. Daca inima nu are destul sange ca sa functioneze corect, se poate declansa angina sau atacul de cord.
Problema este ca multe persoane care au acest fel de boala de inima nu constientizeaza acest lucru. Ateroscleroza coronara se dezvolta incet si silentios timp de cateva decenii. Poate sa treaca neobservata pana produce un atac de cord. Cand placa de colesterol si materia grasa ingusteaza interiorul arterei pana la punctul in care aceasta nu mai poate transporta destul sange bogat oxigenat pentru nevoile organelor, apar crampe musculare.
boala arterelor coronare
O alimentare insuficienta cu sange a inimii sau a altor organe se numeste ischemie. Ischemia apare mai ales cand inima cere oxigen in plus.
Aceasta se intampla in timpul:

 • Exercitiilor (activitatii);
 • Alimentarii ;
 • Agitatiei ;
 • Expunerii la frig.Pagini: (1) 2 3 4 5 ... 7 »
Angina pectorala >>
Legat de acest subiect
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007