Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Piele, Unghii si Par


Cicatricile (cheloid)

Ce sunt cicatricile cheloide?
Autor: Dr. Teodora Vlasceanu

Medic primar dermatolog
teodora.vlasceanu@emedonline.ro

In acest articol:
  1. Ce sunt cicatricile cheloide?
  2. Parti ale corpului predispuse la cheloizi
  3. Cauze
  4. Tratament
  5. Puteti preveni cicatricile cheloide ?
O cicatrice rezulta din procesul biologic de reparare a unei leziuni a pielii si a altor tesuturi din corp. Cicatrizarea este o parte naturala a procesului de vindecare.

Cu exceptia leziunilor foarte mici, fiecare rana (de exemplu dupa un accident, boala sau interventie chirurgicala) are drept rezultat un anume grad de cicatrizare.

Un cheloid este o cicatrice care nu stie cand sa se opreasca din vindecare. Cand pielea este lezata, celulele cresc la loc pentru a umple golul creat. Cumva, ele « stiu » cand tesutul cicatricei este conform cu conturul pielii, in ce punct ele trebuie sa se opreasca din procesul de multiplicare. Cand celulele continua sa se reproduca, in mod exagerat, rezultatul este ceea ce se numeste o cicatrice crescuta in exces (hipertrofiata) sau un cheloid.

Cicatricile hipertrofiate iau forma unei protuberante de piele rosie, dar nu cresc in suprafata peste limitele leziunii originale si adesea isi imbunatatesc aspectul dupa cativa ani.

Atat cicatricile hipertrofiate cat si cele cheloide sunt mai frecvente la oamenii mai tineri si cu piele mai inchisa la culoare. Ele pot sa apara la oricine, dar unele persoane au o predispozitie genetica pentru aceste tipuri de cicatrici.Pagini: (1) 2 3 4 5 »
<< BTS Boli cu transmitere sexuala Enurezisul nocturn (udarea patului) >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007