Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
 • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Boli autoimune si sistemice


Autismul

Caracteristicile afectiunii
In acest articol:
 1. Caracteristicile afectiunii
 2. Care sunt cauzele?
 3. Care sunt semnele si simptomele ?
 4. Cand este momentul sa vedeti un doctor?
 5. Care sunt testele si diagnosticele?
 6. Care este tratamentul disponibil pentru autism?
 7. Ce medicamente sunt disponibile?
 8. Informatii de prevenire
 9. Grupuri de sprijin si de consultare
Intarziarea invatarii limbajului este principala caracteristica care afecteaza copii sub 5 ani. Copii mai mari sunt diagnosticati, in general, cu probleme de comportament sau cu probleme sociale mai tarziu in decursul copilariei. Autismul este o afectiune care persista toata viata, desi multi oameni invata sa-si controleze si sa-si modifce comprtamentul intr-o oarecare masura.

Autismul este o tulburare de dezvoltare complexa, care este caracterizata prin urmatoarele semne de baza:

 • Probleme cu interactiunile sociale
 • Probleme cu omunicarea verbala si nonverbala
 • Un model de comportament repetitiv cu interese inguste, restrictionat
Dar exista si alte simptome asociate cu autismul cum ar fi folosirea limbajului, probleme in a dezvolta relatii sau slaba interpretare a semnalelor din lumea inconjuratoare.

Autismul se incadreaza in categoria afectiunilor omniprezente. Alte afectiuni de aceeasi factura mai sunt sindromul Asperger, tulburare dezintegrativa a copilariei sau tulburarea Rett. Aceste afectiuni au cateva caracteristici comune, iata cateva dintre cele mai frecvente:

Toate aceste tulburari sunt caracterizate prin grade diferite de probleme de comunicare, interactiune sociala si comportamente atipice, repetitive. Acest grup de tulburari este numit uneori tulburari din spectrul autismului (ASD).
 • Exista o gama larga de simptome, severitate si alte manifestari ale acestor afectiuni. Modul in care se manifeta tulburarile din spectrul autismului variaza foarte mult in randul persoanelor afectate. Un copil cu insuficienta semnificativa in toate cele trei domenii principale de functionare (socializare, comunicare si comportamente atipice, repetitive) poate avea autism, in timp ce un copil cu probleme similare, dar fara intarzieri in dezvoltarea limbajului poate avea sindromul Asperger.
 • Unele persoane sunt afectate cu simptome destul de usoare si semne de autism. Multe dintre aceste persoane reusesc sa invete sa traiasca o viata independenta. Altii sunt mai grav afectati si necesita ingrijire pe tot parcursul vietii dar si supraveghere.Pagini: (1) 2 3 4 5 ... 9 »
<< Balbismul Bursita >>

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007