Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Afectiuni digestive


Gastrita

Ce este gastrita?
In acest articol:
  1. Ce este gastrita?
  2. Care sunt cauzele gastritei?
  3. Care sunt simptomele gastritei?
  4. Care sunt complicatiile gastritei?
  5. Ce analize se fac pentru gastrita?
  6. Care este tratamentul gastritei?
Gastrita este o afectiune care se produce din cauza inflamarii mucoasei stomacului. Mucoasa stomacului (gastrica) contine celule speciale care produc acid si enzime, care ajuta la descompunerea hranei pentru digestie, si mucus, care protejeaza mucoasa stomacului de acid. Cand mucoasa stomacului se inflameaza, se produce mai putin acid, enzime, si mucus.

Gastrita poate fi acuta sau cronica, iar inflamarea severa a mucoasei gastrice se numeste gastrita acuta. Inflamatia care dureaza pentru o lunga perioada de timp se numeste gastrita cronica. In cazul in care gastrita cronica nu este tratata, aceasta poate dura ani de zile sau chiar toata viata.

Gastrita eroziva este un tip de gastrita care adesea nu provoca inflamatii semnificative dar poate provoca sangerari, eroziuni sau ulcere. Gastrita eroziva pot fi acuta sau cronica.

Gastrita este o boala in care simptomele variaza. Termenul se refera in special la inflamarea anormala a mucoasei stomacului. Oamenii care au gastrita pot acuza dureri sau disconfort in partea superioara a abdomenului, dar multi oameni cu gastrita nu prezinta niciun simptom.

Termenul de gastrita este uneori gresit folosit pentru a descrie orice simptome de durere sau disconfort in partea superioara a abdomenului. Multe boli si tulburari pot duce la aceste simptome. Majoritatea persoanelor acuza dureri la nivelul abdomenului superior nu au gastrita.Pagini: (1) 2 3 4 5 6 »
<< Diverticulita Escherichia coli >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007