Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: BTS Boli cu transmitere sexuala


Negii genitali (condiloamele)

Ce sunt negii genitali ?
Autor: Dr. Roxana Rosca
In acest articol:
  1. Ce sunt negii genitali ?
  2. Care sunt semnele si simptomele ?
  3. Cum se transmit negii genitali ?
  4. Cum sunt diagnosticati negii genitali ?
  5. Tratarea negilor genitali
  6. Complicatii
  7. Sarcina si nasterea
Negii genitali (sau condiloamele) pot fi protuberante mici, plate, de culoarea pielii sau minuscule protuberante sub forma unei conopide. La barbati, negii genitali pot creste pe penis, langa anus sau intre penis si scrot. La femei, negii genitali pot creste pe vulva si in zona perineala, in vagin si pecolul uterin.

Negii genitali variaza ca marime si pot fi chiar atat de mici incat nu-i puteti vedea. Ei pot duce la cancer de col uterin si la alte cancere ano-genitale atat la femei cat si la barbati si la cancer de penis la barbati.

Negii genitali sunt cauzati de papilloma virusul uman (HPV). Exista multe tipuri de HPV. Nu toate produc negi genitali. La femei, negii apar pe fata exterioara si interioara a vaginului, pe deschiderea acestuia catre uter sau in jurul anusului. La barbati, negii genitali sunt mai putin frecventi. Daca exista, ei se vad de obicei pe varful penisului si se pot gasi si pe corpul penisului, pe scrot sau in jurul anusului. Rar, negii genitali se pot dezvolta si in gura sau in gatul unei persoane care a avut contact sexual oral cu o persona infectata. Negii genitali pot fi mici, de aproximativ 1-2 mm diametru - mai mici decat diametrul unui varf de pix – sau se pot multiplica formand ciorchini mari.
Negii genitali apar la femei, barbati si copii.

La femei, virusul care cauzeaza negi genitali ( virusul papilloma uman sau HPV) poate infecta colul uterin, vaginul, vulva, uretra si zonele ano-genitale. HPV poate cauza modificari anormale la nivelul celulelor dincolul uterin. Femeile care sunt infectate cu anumite tipuri de HPV sunt mai susceptibile decat alte femei de a avea un test Babes-Papanicolau anormal. Tipurile de papilom virus care cauzeaza negi vizibili, de regula, nu sunt aceleasi tipuri care cauzeaza modificari anormale in celulele colului uterin.
La barbati, papiloma virusul poate infecta penisul, scrotul, uretra, zona genitala sau anala.

La copii, papiloma virusul poate infecta zona genitala.Orice copil cu negi genitali trebuie sa fie evaluat de un cadru medical de specialitate pentru a determina cauza si pentru a lua in calcul un eventual abuz sexual.Pagini: (1) 2 3 4 5 ... 7 »
<< Herpesul genital Sifilisul >>
Legat de acest subiect
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007