Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
 • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Ficat


Hepatita C

Hepatita C pe scurt
Autor: Dr. Dorin Rosca
In acest articol:
 1. Ce este hepatita C?
 2. Cum se transmite?
 3. Care sunt factorii de risc?
 4. Cere sunt semnele si simptomele?
 5. Screening si diagnostic
 6. Tratament
 7. Ingrijire personala
 8. Hepatita C pe scurt
 • Virusul hepatitei C este unul dintre virusurile (A, B, C, D, si E)  care pot produce hepatita (inflamatia ficatului). Virusul hepatitei C este deosebit fata de aceste alte virusuri.
 • Una din problemele majore cu virusul hepatitei C este ca majoritatea persoanelor care sunt initial infectate cu VHC vor deveni infectate cronic. Aproximativ o treime din indivizii infectati cronic cu VHC vor progresa spre ciroza.
 • Virusul hepatitei C este transmis prin sange. Abuzul de droguri intravenoase este modul cel mai frecvent de transmitere, in timp ce riscul de a dobandi virusul hepatitei C prin contact sexual este destul de scazut.
 • In general, pacientii nu dezvolta simptome pana cand nu au progresat spre ciroza avansata. Anumite persoane, totusi pot avea oboseala si alte simptome nespecifice in absenta cirozei. O minoritate de pacienti cu hepatita C pot avea simptome de la implicarea altor organe in afara de ficat.
 • Hepatita C este diagnosticata prin testarea anticorpilor anti-hepatita C, diagnostic confirmat apoi de testul pentru virus bazat pe acidul nucleic. Cantitatea de virus din sange (incarcatura virala) nu se coreleaza cu severitatea bolii.
 • O biopsie hepatica este practicata pentru stabilirea gradului de afectare hepatica (lezarea celulei hepatice si cicatrizarea), care pot fi importante in determinarea prognosticului si planificarea tratamentului.
 • Tratamentul este recomandat pentru pacientii cu ARN viral detectabil care au teste hepatice persistent crescute si carora li s-a evidentiat cicatrizarea si cel putin inflamatia moderata la biopsia hepatica, dar nu au semne de insuficienta hepatica.Pagini: « 1 ... 4 5 6 7 (8)
<< Hepatita B Hepatita A >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007