Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
 • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Aparatul respirator


Bronsiectaziile

Cum se trateaza bronsiectazia?
Autor: Mihaela Merisor
Studenta a Facultatii de Medicina Generala
UMF "Carol Davila", Bucuresti
In acest articol:
 1. Din ce este format sistemul respirator?
 2. Ce sunt bronsiectaziile?
 3. Ce factori de risc exista pentru bronsiectazie?
 4. Care sunt semnele si simptomele de bronsiectazie?
 5. Cum se pot complica bronsiectaziile?
 6. Cum se pune diagnosticul de bronsiectazie?
 7. Cu ce se pot confunda bronsiectaziile?
 8. Cum se trateaza bronsiectazia?
 9. Ce prognostic au bolnavii cu bronsiectazie?
 10. Ce trebuie sa retinem?
 11. Bibliografie
Tratamentul bolnavilor cu bronsiectazie are 2 componente majore:
 • una vizeaza influentarea in sens favorabil a substratului cauzal
 • cealalta are ca scop prevenirea si tratamentul complicatiilor (infectii si hemoptizii).
Prin definitie, bronsiectazia presupune existenta unor anomalii anatomice cu caracter permanent, deci cu exceptia cazurilor rezolvabile chirurgical, este o boala cronica, nevindecabila.
Indicatiile de tratament chirurgical sunt relativ limitate si se rezuma la: bolnavii cu bronsiectazie strict limitata, secundara unei tumori sau unui corp strain, sau in cazul in care extirparea unui lob pulmonar indeparteaza complet zonele cu infectie repetata. O alta indicatie este hemoptizia importanta si frecventa.

In bronsiectaziile generalizate, s-au dovedit eficace administrarea de corticosteroizi si terapia de substitutie cu anticorpi.

La bolnavii cu fibroza chistica si la cei cu diskinezie ciliara s-au incercat excizii chirurgicale ale zonelor care sunt mai des sediu de hemoptizii, de pneumonii recurente sau de expoctoratii abundente. Rezultatele sunt modeste, beneficiul clinic nu este de durata si, in plus, exista un risc inalt de complicatii postoperatorii.

In bronsiectaziile localizate, controlul eficace se poate obtine prin tratamentul corect al infectiilor repetate. Acestea se manifesta de regula sub forma unor episoade de bronsita acuta sau de pneumonie, in general usor de recunoscut. Tratamentul se poate face fara ca bolnavul sa fie internat, cu preparate antibiotice de tip aminopeniciline, cefalosporine si eventual fluorochinolone – perioade de 8-14 zile, iar raspunsul terapeutic este in general bun.
Cazurile care nu raspund la tratament si cele cu sindrom infectios sever, la care se suspecteaza sau este dovedita existenta unor germeni particulari au indicatie ferma de internare.Pagini: « 1 ... 4 5 6 7 (8) 9 10 11 »
<< Fibroza chistica (Mucoviscidoza) Abcesul pulmonar >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007