Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Pediatrie


Varicela

Ce este varicela?
Autor: Dr. Dorin Rosca
In acest articol:
  1. Ce este varicela?
  2. Care sunt semnele si simptomele varicelei?
  3. Tratament
  4. Tratamentul acasa
  5. Complicatii
  6. Preventie
  7. Cand sa merg la doctor?

Varicela este o boala frecventa cauzata de virusul zoster, care apartine familiei herpesvirusurilor. Exemple de diferite herpesvirusuri sunt : virusul herpes simplex ( care cauzeaza herpes bucal si herpes genital ), virusul Epstein – Barr ( care cauzeaza mononucleoza infectioasa ) si virusul varicela zoster ( care cauzeaza varicela si zona zoster ).

Atunci and apare, cel mai adesea la sfarsitul iernii sau la inceputul primaverii, varicela este foarte contagioasa pentru persoanele care nu sunt imune. Virusul se raspandeste usor de la persoana la persoana prin aer si contact fizic. La copiii altminteri sanatosi, varicela nu este de regula o boala severa, desi gravitatea ei poate varia de la o persoana la alta.

Varicela este in general mai severa si mai susceptibila de a cauza complicatii la femeile gravide, la nou-nascuti, la persoane de 15 ani si peste aceasta varsta precum si la persoanele care au probleme de imunitate. Boala este rar fatala : daca ea cauzeaza moartea, aceasta de regula se datoreaza pneumoniei dupa varicela, care apare mai frecvent la femeile gravide.

Nou-nascutii femeilor care au avut varicela in primul trimestru de sarcina sau la inceputul celui de-al doilea trimestru pot dezvolta sindromul de varicela congenitala, care poate cauza defecte din nastere cum sunt probleme cu ochii sau un membru subdezvoltat.

Dupa ce varicela trece, virusul, care ramane in nervi, se poate reactiva in perioadele de imunitate scazutasi poate duce la boala numita zona zoster . Perioada de incubatie – perioada de la expunerea la virusul varicelei pana la aparitia simptomelor – este de regula de 14 - 16 zile dar poate fi de la 10 la 21 de zile.

Perioada contagioasa pentru varicela incepe cu aproximativ doua zile inainte de aparitia iritatiei si dureaza pana cand toate flictenele (basicile) sunt acoperite de cruste. Un copil cu varicela trebuie oprit de la scoala pana cand s-au uscat toate flictenele (basicile), ceea ce inseamna cam o saptamana, dar nu trebuie sa astepati pana cad toate cojile ca sa lasati copilul sa se intoarca la un program normal.
Pagini: (1) 2 3 4 5 ... 7 »
<< Rubeola Oreionul >>
Legat de acest subiect
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007