Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: BTS Boli cu transmitere sexuala


Clamidia (chlamidia)

Tratamentul infectiei cu clamidia
Autor: Dr. Roxana Rosca
In acest articol:
  1. Ce este clamidia ?
  2. Care sunt semnele si simptomele infectiei cu clamidia ?
  3. Cum se diagnosticheaza infectia cu clamidia ?
  4. Tratamentul infectiei cu clamidia
  5. Complicatiile infectiei cu clamidia
  6. Clamidia pe scurt

Clamidia se poate trata usor si se vindeca cu antibiotice. Uneori este suficienta pentru clamidia o doza unica zilnica de azithromicina, pe cale orala.

Totusi, adesea se folosesc tratamente alternative din pricina costului ridicat al acestui medicament. Tratamentul alternativ cel mai frecvent este o doza orala de doxiciclina de doua ori pe zi, timp de 7 zile. Spre deosebire de gonoree, exista o rezistenta mica, daca apare, a clamidiei la antibioticele folosite in mod curent. Exista multe alte antibiotice care au fost si ele eficiente contra clamidiei. Ca si la gonoree , un prezervativ sau alte metode de protectie de bariera impiedica raspandirea infectiei.

Toti partenerii sexuali trebuie evaluati , testati si tratati. Persoanele cu clamidia trebuie sa se abtina de la contact sexual pana cand atat ei cat si partenerii lor sexuali s-au vindecta complet, altminteri este posibila reinfectarea.

Femeile ai caror parteneri sexuali nu s-au tratat corespunzator sunt expuse unui mare risc de reinfectare. Multiplele infectii sporesc la o femeie riscul de a avea complicatii serioase privind capacitatea de reproducere, inclusiv infertilitatea. Trebuie sa se ia in considerare controlul la femei, in special la adolescente, la 3-4 luni de la tratament. Acest lucru este in special valabil daca o femeie nu stie daca partenerul sau sexual a primit tratament.

Puteti sa va reinfectati cu clamidia din nou chiar si dupa ce ati fost tratat deoarece faptul ca ati avut clamidia nu va face imun la aceasta. Este mai bine sa se previna clamidia decat sa fie tratata iar singurul mod de a impiedica complet infectia este abstinenta de la toate tipurile de act sexual. Daca aveti contact sexual, folositi de fiecare data un prezervativ . Aceasta este singura metoda de protectie care va va ajuta sa preveniti clamidia.
Pagini: « 1 2 3 (4) 5 6 »
<< Gonoreea Herpesul genital >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007