Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
 • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Urologie


Insuficienta renala

Care sunt simptomele?
Autor: Dr. Dorin Rosca
In acest articol:
 1. Ce sunt rinichii?
 2. Care sunt cauzele?
 3. Care sunt simptomele?
 4. Cum se diagnosticheaza insuficienta renala?
 5. Cum se diagnosticheaza insuficienta renala?
 6. Cum se trataeaza insuficienta renala?
 7. Care este prognosticul?
 • La inceput, insuficienta renala pot fi asimptomatica (nu produce nici un simptom). Insa cu cat scade functia renala, simptomele care apar sunt legate de incapacitatea de a regla cantitatile de apa si electroliti, de a elimina deseurile din organism si de a promova producerea de noi celule rosii in sange. De asemenea pot aparea si simptome precum letargie, slabiciune, dificultati de respiratie sau umflarea corpului. Nerecunoscute sau netratate, simptomele se pot dezvolta si pun in pericol viata
 • Acidoza metabolica sau aciditatea crescuta a corpului apare din cauza incapacitatii de a fabrica bicarbonat, astfel se altereaza metabolismul enzimelor si oxigenului, cauzand insuficienta organelor.
 • Hiperpotasemie. Incapacitatea de a elimina potasiul si cresterea nivelului de potasiu in ser este asociata cu tulburari de ritm cardiac (aritmii), inclusiv tahicardie ventriculara si fibrilatie ventriculara.
 • Cresterea nivelului de uree din sange (uremie) poate afecta functia pentru o varietate de organe de la nivelul creierului (encefalopatie), cu alterari de gandire, la inflamatie a mucoasei inimii (pericardita) si pana la scaderea functiei musculare din cauza nivelului redus de calciu (hipocalcemie).
 • Slabiciune generalizata: poate fi din cauza anemiei, o scadere a numarului de celule rosii din sange, din cauza nivelului mai scazut de eritropoietina indusa de faptul ca rinichii nu stimuleaza in mod adecvat maduva osoasa. Scaderea numarului de celule rosii echivaleaza cu scaderea capacitatii de transport a oxigenului in sange, ceea ce face ca la celule sa ajunga mai putin oxigen. De asemenea, cu mai putin oxigen, celulele folosesc metabolismului anaerob , ducand la accentuarera productiei de acid lactic care nu poate fi eliminat de niste rinichii care sufera deja.
 • Cresterea nivelului de deseuri in sange duce la pierderea poftei de mancare, letargie si oboseala devine evidenta. Acest proces poate continua pana in punctul in care functiile mentale nu mai functioneaza si intervine coma.
 • Deoarece rinichii nu pot rezolva sarcina de acid in crestere din organism, respiratia devine mai rapida pentru ca plamanii incerca sa neutralizeze aciditatea prin eliminarea de dioxid de carbon. Tensiunea arteriala poate creste din cauza excesului de lichid, iar acest lichid poate fi depus in plamani, cauzand insuficienta cardiaca congestiva.Pagini: « 1 2 (3) 4 5 6 7 »
<< Cancerul de prostata Incontinenta urinara >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007