Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
 • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Urologie


Insuficienta renala

Care este prognosticul?
Autor: Dr. Dorin Rosca
In acest articol:
 1. Ce sunt rinichii?
 2. Care sunt cauzele?
 3. Care sunt simptomele?
 4. Cum se diagnosticheaza insuficienta renala?
 5. Cum se diagnosticheaza insuficienta renala?
 6. Cum se trataeaza insuficienta renala?
 7. Care este prognosticul?
Perspectivele in timp pentru insuficienta renala depind de conditia de baza care a cauzat aceasta disfunctie. Functia renala poate reveni la normal, mai ales daca aceasta este cauzata de o obstructie acuta si obstructia este rezolvata.

Alte cauze care au dus la scaderea functiei renale sunt datorate bolii de baza si pot sa apara incet de-a lungul timpului. Prevenirea este cea mai buna sansa de a mentine functionarea rinichilor. De asemenea trebuie sa fim atenti la controlul tensiunii arteriale si la diabetul zaharat ceea ce poate reduce potentialul de afectare renala progresiva.

Insuficienta renala cronica poate fi gestionata de catre un medic generalist sau de un nefrolog care monitorizeaza electrolitii si nivelul de deseuri produs in fluxul sanguin. Anomaliile majore ale rinichilor pot ameninta de viata, iar optiunile de tratament sunt limitate la dializa sau transplant.

De retinut!
Rinichii sunt organe care ajuta la filtrarea deseurilor din sange. Ei sunt, de asemenea, implicati in reglarea tensiunii arteriale, echilibrului electrolitilor si in productia de celule rosii din sange in organism:
 • Exista numeroase cauze de insuficienta renala dar tratamentul bolii de baza poate fi primul pas in corectarea afectiunii la rinichi.
 • Uneori cauzele insuficientei renale sunt tratabile si rinchii isi revin la activitatea normala. Din pacate, insuficienta renala poate fi progresiva, si in unele situatii distrugerea rinichilor este ireversibila.
 • Simptomele de insuficienta renala sunt cauzate de acumularea de deseuri produse in organism, care poate provoca slabiciune, letargie si confuzie. Incapacitatea de a elimina potasiul din sange poate duce la tulburari ale ritmului cardiac si moarte subita. Initial ar putea sa nu existe simptome ale insuficientei renale
 • Diagnosticul de insuficienta renala se face de obicei cu ajutorul testelor de sange, prin masurarea ureei, creatininei si ratei de filtrare glomerulara (RFG).
 • Tratamentul cauzei care a produs insuficienta renala poate rezolva insuficienta renala. Eforturile pe durata intregii vieti de a controla tensiunea arteriala si diabetul ar putea fi cea mai buna cale de a preveni insuficienta renala. In mod normal functia rinicilor sscade cu timpul
 • Daca rinichii au fost compromisi cu totul, singurele optiuni de tratament sunt dializa sau transplantul de rinichi. •Pagini: « 1 ... 3 4 5 6 (7)
<< Cancerul de prostata Incontinenta urinara >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007