Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Obstetrica si ginecologie


Chistul la san

Ce teste si diagnostice sunt disponibile ?
In acest articol:
  1. Caracteristicile afectiunii
  2. Care sunt cauzele chisturilor la sani ?
  3. Cum va pregatiti pentru consultatie ?
  4. Ce teste si diagnostice sunt disponibile ?
  5. Ce tratamente si pastile sunt disponibile?
  6. Stilul de viata si remedii la domiciliu
Scanarea si diagnosticarea unui chist mamar se face de obicei dupa ce medicul a identificat un nodul mamar. Procesul poate implica urmatoarele teste sau examene:
  • Examinarea medicala. Medicul examineaza fizic nodulul mamar si verifica daca nu sunt si zone cu probleme la nivelul sanilor. De asemenea medicul va va pune o serie de intrebari pentru putea da un diagnostic corect, cum ar fi: cand ati observat primul chist, daca dimensiunea acestuia a schimbat, daca aveti dureri de san asociate cu aparitia unor noduli la nivelul sanilor, daca aveti senzatie de golire a mamelonului si modul in care ciclul menstrual afecteaza aceste chisturi. Cu toate acestea, medicul nu poate spune dintr-o simpla exameninare daca aveti un chist mamar sau un nodul, astfel incat veti avea nevoie de un alt test.
  • Ecografia mamara. O ecografie de san poate ajuta medicul sa determine daca un nodul aparut la san este umplut cu lichid sau este solid. Un medic radiolog va va face un test cu ultrasunete si va da diagnosticul bazandu-se pe anumite caracteristici. O zona umplut cu lichid, de obicei, indica aparitia unui chist mamar. In timp ce aparitia unei mase solide cel mai probabil este o leziune benigna, cum ar fi un fibroadenoam, dar o leziune solide ar putea fi, de asemenea, si cancerul de san.
  • Aspiratie cu un ac fin. In cadrul acestei proceduri, medicul introduce un ac subtire in nodulul mamar si incearca sa aspire fluid. In cazul in care lichidul iese si nodulii de la nivelul sanilor dispar, medicul isi va da seama imediat ca este vorba de un chist mamar.
O exceptie face cazul in care se gaseste sange in lichid, iar atunci nu se mai fac alte teste atunci pe loc. Substanta extrasa este trimisa la laborator pentru examinari. In cazul in care in urma extractiei lipseste licihidul sau nodulul nu dispare, inseamna ca cel putin o partea a acestuia este solida. Daca se constat acest lucru se va recolta o proba care va fi trimisa la un laborator pentru a se face testul impotriva cancerului la san.Pagini: « 1 2 3 4 (5) 6 7 »
<< Chistul glandei Bartolin (bartholin) Paralizia de origine cerebrala >>

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007