Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Obstetrica si ginecologie


Chistul la san

Ce tratamente si pastile sunt disponibile?
In acest articol:
  1. Caracteristicile afectiunii
  2. Care sunt cauzele chisturilor la sani ?
  3. Cum va pregatiti pentru consultatie ?
  4. Ce teste si diagnostice sunt disponibile ?
  5. Ce tratamente si pastile sunt disponibile?
  6. Stilul de viata si remedii la domiciliu
Pentru chisturile simple nu este nevoie de niciun tratament. Medicul va va sfatui sa monitorizati chistul pentru a vedea daca se mareste sau dispare de la sine.
In cazul chisturilor mai mari se pot aplica urmatoarele tratamente :

Aspiratia cu un ac fin

Aceasta procedura este utilizata pentru a diagnostica un chist de san, dar poate servi si ca tratament, in cazul in care medicul elimina tot lichidul din chist la momentul diagnosticului si durerea dispare
In cazul acestui test, in primul rand, medicul va palpeaza sanii pentru a localiza chistul si incearca sa-l imobilizeze. Apoi introduce un ac fin in nodulul mamar si aspira fluidul din chist. Adesea, aspiratie se face cu ajutorul ultrasunetelor pentru a ghida plasarea precisa a acului. Exista cateva conditii pentru a sti daca chistul a fost extras:
  • Daca lichidul nu contine sange si nodulii de la nivelul sanilor dispar, nu aveti nevoie de niciun tratament in continuare.
  • Daca apare sange in lichidul extras si umflatra nu dispare, medicul va trimite probele la laborator pentru o cercetare mai amanuntita.
  • Daca nu se extrage fluid in urma aspiratiei medicul va va recomanda probabil, un test cu raze X - cum ar fi o mamografie sau ultrasunete - si, eventual, o biopsie pentru a evalua in continuare afectiunea.
Daca aveti mai multe chisturi mamare este posibil sa aveti nevoie de mai multe interventii de drenare, pentru ca recurenta chisturilor este un simptom comun.
Utilizarea hormonilor
Utilizarea contraceptivelor orale poate ajuta la reglarea nivelului hormonilor si ajuta la prevenirea chisturilor. Intreruperea terapiei de substitutie hormonala postmenopauza poate reduce formarea de chisturi.

Interventii chirurgicale


Indepartarea chirurgicala a unui chist mamar este necesara doar in cateva circumstante neobisnuite. In cazul in care un chist mamar incomod reapare luna de luna, sau in cazul in care un chist mamar contine sange in lichidul extras, dar mai prezinta si alte simtpome, interventiile chirurgicale pot fi considerate o optiune.Pagini: « 1 2 3 4 5 (6) 7 »
<< Chistul glandei Bartolin (bartholin) Paralizia de origine cerebrala >>

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007