Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Alergii


Alergia alimentara

Care sunt cele mai comune alergii alimentare?
Autor: Dr. Teodora Vlasceanu

Medic primar dermatolog
teodora.vlasceanu@emedonline.ro

In acest articol:
  1. Ce este alergia alimentara?
  2. Cum functioneaza reactiile alergice la produsele alimentare?
  3. Care sunt semnele si simptomele de alergie alimentara?
  4. Alergia alimentara la sugari si copii
  5. Care sunt cele mai comune alergii alimentare?
  6. Care este diagnosticul diferential al alergiilor alimentare?
  7. Cum este diagnosticata alergia?
  8. Cum se trateaza alergia alimentara?
  9. Retineti

La adulti, alimentele cele mai comune care cauzeaza reactii alergice sunt : crustaceele, cum sunt crevetii, langusta, homar si raci; nucile, pestele, ouale si arahidele, acestea din urma fiind unul dintre alimentele de frunte in cauzarea reactiilor anafilactice. Alergia la lapte este mult mai comuna la copii decat la adulti.

Totusi pana la varsta de 6 ani peste 80% din ei scapa de alergie. Simptomele alergiei la lapte includ urticaria, varsaturi si probleme de respiratie dupa consumarea unui produs lactat. Multi adulti pot avea simptome similare cu alergia la lapte deoarece adultii au adesea probleme cu digerarea zaharului din lapte. Aceasta se numeste intoleranta la lactoza . Nu este o alergie adevarata. Simptomele intolerantei la lapte sunt balonarea, crampele, greata, gazele intestinale si diareea. Copiii scapa cu varsta de alergiile la lapte, oua, produse din soia si grau. Totusi, asta nu se intampla de obicei cu alergiile la arahide, nuci, peste si crustacee.

La copiii, modelul este oarecum diferit decat la adulti si cele mai comune alimente care produc reactii alergice sunt ouale, laptele, arahidele si fructele in special rosiile si capsunile. Copiii uneori scapa cu cresterea de alergiile lor pe cand adultii nu le pierd de obicei pe ale lor. De asemenea copiii pot mai probabil sa scape de alergiile la lapte de vaca sau la formulele cu soia decat de alergiile la arahide, peste sau creveti. Adultii si copiii tind sa reactioneze la acele alimente pe care ei le mananca cel mai des.




Pagini: « 1 2 3 4 (5) 6 7 8 9 »
Alergiile >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007