Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Alergii


Alergia alimentara

Care este diagnosticul diferential al alergiilor alimentare?
Autor: Dr. Teodora Vlasceanu

Medic primar dermatolog
teodora.vlasceanu@emedonline.ro

In acest articol:
  1. Ce este alergia alimentara?
  2. Cum functioneaza reactiile alergice la produsele alimentare?
  3. Care sunt semnele si simptomele de alergie alimentara?
  4. Alergia alimentara la sugari si copii
  5. Care sunt cele mai comune alergii alimentare?
  6. Care este diagnosticul diferential al alergiilor alimentare?
  7. Cum este diagnosticata alergia?
  8. Cum se trateaza alergia alimentara?
  9. Retineti

Studiile au aratat ca indivizilor care sunt predispusi la migrene, durerile de cap le pot fi provocate de histamina, care este unul din compusii pe care mastocitele le produc in reactiile alergice. Totusi teoria ca alergiie alimentare pot provoca migrene este nedovedita. De asemenea nu sunt probe stiintifice adecvate  care sa sustina ideea ca alergiile alimentare pot provoca sau agrava artrita reumatoida, artrita, sindromul oboselii cronice, durerile de cap si dificultatile de concentrare, reactiile la toxinele de mediu sau hiperactivitatea la copii.

Diagnosticul diferential al alergiei alimentare o distinge pe aceasta de alte raspunsuri anormale la alimentatie, adica de intoleranta alimentara care poate aparea intr-o varietate de alte afectiuni. Daca un pacient spune medicului: « Cred ca am o alergie alimentara », medicul trebuie sa aiba in vedere un numar de diagnostice. Posibilitatile includ nu numai alergia alimentara ci si orice alte boli care au simptome generate de alimentatie. Diagnosticul diferential include reactii la anumite substante chimice din mancare, de exemplu, histamina sau aditivii alimentari, toxiinfectia alimentara, alte cateva boli gastrointestinale si simptome psihologice.

Unii oameni au o intoleranta alimentara care are o origine psihologica. La acesti bolnavi o evaluare psihiatrica atenta poate identifica un eveniment traumatic in viata persoanei respective, adesea petrecut in copilarie, legat de consumarea unui anumit aliment. Consumarea acelui aliment cativa ani mai tarziu, chiar ca adult, este asociata cu aparitia rapida a unor simptome care pot semana cu o reactie alergica la aliment.




Pagini: « 1 2 3 4 5 (6) 7 8 9 »
Alergiile >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007