Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
 • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Alergii


Alergia alimentara

Cum este diagnosticata alergia?
Autor: Dr. Teodora Vlasceanu

Medic primar dermatolog
teodora.vlasceanu@emedonline.ro

In acest articol:
 1. Ce este alergia alimentara?
 2. Cum functioneaza reactiile alergice la produsele alimentare?
 3. Care sunt semnele si simptomele de alergie alimentara?
 4. Alergia alimentara la sugari si copii
 5. Care sunt cele mai comune alergii alimentare?
 6. Care este diagnosticul diferential al alergiilor alimentare?
 7. Cum este diagnosticata alergia?
 8. Cum se trateaza alergia alimentara?
 9. Retineti

Pentru a dignostica alergia, un medic trebuie mai intai sa determine daca pacientul nu are o reactie adversa la alimente specifice. Medicul face aceasta constatare cu ajutorul unei anamneze detaliate a pacientului sau prin testul de eliminare a anumitor produse. El confirma apoi diagnosticul prin testele mai obiective cutanate, analize de sange sau prin provocari alimentare.

Anamneza : Aceasta este de obicei cea mai importanta unealta de diagnosticare. Medicul intreaba pacientul pentru a stabili daca faptele corespund unei alergii alimentare. Medicul pune intrebari ca :

 • La cat timp  apare reactia ? Apare  repede, de obicei, in termen de o ora de la consumarea alimentului ?
 • Tratamentul pentru alergie a dat rezultate ? De exemplu, daca urticaria provine din alergia alimentara, antihistaminicele trebuie sa–si faca efectul.
 • Reactia este totdeauna legata de un anumit aliment ?
 • S-a mai imbolnavit cineva ? De exemplu, daca persoana a mancat peste contaminat cu histamina, toata lumea care a mancat din acel peste trebuie sa se imbolnaveasca. Intr-o reactie alergica, totusi, numai persoana alergica la peste se imbolnaveste.
 • Cat a apucat pacientul sa consume inainte de aparitia reactiei.Severitatea reactiei pacientului poate fi uneori legata de cantitatea de mancare suspecta consumata.
 • Cum a fost preparata mancarea ? Unii oameni vor avea o reactie alergica violenta numai la pestele crud sau nepreparat suficient. O preparare completa a pestelui distruge acesti alergeni din peste la care oamenii reactioneaza si astfel  il pot manca  fara vreo reactie alergica.
 • Au mai fost consumate si alte  alimente in acelasi timp cand a fost consumata mancarea care a provocat reactia alergica ? Mancarurile grase pot intarzia digestia si astfel intarzie aparitia reactiei alergice.Pagini: « 1 ... 3 4 5 6 (7) 8 9 »
Alergiile >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007