Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Raceala si gripa


Toxoplasmoza

Care sunt cauzele?
In acest articol:
  1. Caracteristicile afectiunii
  2. Care sunt simptomele?
  3. Cand este momentul sa vedeti un doctor?
  4. Care sunt cauzele?
  5. Care sunt factorii de risc?
  6. Ce complicatii pot aparea?
  7. Cum va pregatiti pentru consultatie?
  8. Care sunt testele si diagnosticele?
  9. Care sunt tratamentele si medicamentele?
  10. Informatii de prevenire
Dupa ce ati fost infectat cu toxoplasmoza gondii, acest parazit poate afecta aproape orice parte a corpului, dar de multe ori afecteaza creierul si muschii.

Daca sunteti in general sanatos, sistemul imunitar tine parazitii la distanta, si vor ramane in corpul dumneavoastra intr-o stare inactiva. Acest lucru ofera imunitate, astfel incat nu puteti contacta un virus nou . Dar daca sistemul imunitar este slabit sau daca luati medicamente imunosupresoare, infectia poate fi reactivata, ceea ce duce la complicatii grave.

Desi toxoplasmoza nu este contagioasa in cazul oamenilor si nu o puteti lua de la altcineva, totusi puteti contacta virusul din:
  • Din fecale de pisica care contin virusul. Puteti ingera accidental parazitii daca va atingeti la gura dupa ce curatati in urma unei pisici care are virusul. Pisicile care traiesc in aer liber sau care sunt hranite cu carne cruda, sunt cel mai probabil posesoare ale virusului.
  • Daca intrati in contact cu alimente sau apa contaminate. Carnea de miel, porc si vanatul sunt in special susceptibile de a fi infectate cu acest virus. De asemenea si apa poate fi contaminata cu toxoplamoza.
  • Puteti contacta virusul daca intrati in contact cu anumite ustensile pe care le-ati folosit pentru a taia carnea, de aceea acestea trebuie spalate foarte bine.
  • Va puteti contamina de la fructe si legume nespalate. Fructele si legumele pot contine urme de paraziti, de aceea trebui spalate bine inainte de le consuma.
  • Puteti contacta virusul in urma unui transplant de organe sau in urma unei transfuzii de sange, dar acest lucru se intampla mai rar.



Pagini: « 1 2 3 (4) 5 6 7 8 ... 10 »
<< Laringita Pneumonia >>

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007