Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
 • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Raceala si gripa


Toxoplasmoza

Care sunt factorii de risc?
In acest articol:
 1. Caracteristicile afectiunii
 2. Care sunt simptomele?
 3. Cand este momentul sa vedeti un doctor?
 4. Care sunt cauzele?
 5. Care sunt factorii de risc?
 6. Ce complicatii pot aparea?
 7. Cum va pregatiti pentru consultatie?
 8. Care sunt testele si diagnosticele?
 9. Care sunt tratamentele si medicamentele?
 10. Informatii de prevenire
Oricine poate contacta visurul toxoplasmoza, dar in general oamenii cu un sistem imunitar puternic nu acuza semne sau simptome. Problemele apar atunci cand:
 • Sunteti infestat cu virusul HIV. Multi oameni care sunt infestati cu HIV au, de asemenea, si toxoplasmoza. In unele cazuri, infectia este acuta, iar in altele virusl era deja existent in corp si s-a activat abia in momentul respectiv, pentru ca a slabit sistemul imunitar.
 • Daca aveti HIV este important sa va faceti un test pentru a vedea daca nu aveti si toxoplasmoza. Daca testul este pozitiv, medicul va poate monitoriza infectia, care poate deveni activa in cazul in care numarul de limfocite CD4 – o substanta care imunizeaza corpul - scade sub 100. Un test negativ inseamna ca trebuie sa va luati masuri pentru a preveni infectia viitor.
 • Daca faceti chimioterapie. Chimioterapia afecteaza sistemul imunitar, ceea ce ingreuneaza misiunea organismului de a lupta cu infectiile, fie ele si niste infectii minore.
 • Daca luati steroizi sau alte medicamente imunosupresoare. Medicamente utilizate pentru a trata anumite afectiuni suprima sistemul imunitar si va predispun la complicatii generate de toxoplasmoza.
 • Daca sunteti insarcinata. Daca sunteti gravida sau intentionati sa ramaneti insarcinata, mergeti la medic pentru a face un test pentru infectia cu toxoplasmoza. Daca aveti o infectie activa, trebuie sa faceti tratament pentru a reduce riscurile la care este supus copilul. Daca ati avut deja toxoplasmoza inainte de a ramane insarcinata, in general, infectia nu se va transmite fetusului.Pagini: « 1 2 3 4 (5) 6 7 8 9 10 »
<< Laringita Pneumonia >>

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007