Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Psihiatrie


Tulburarea dismorfica corporala sau "sindromul urateniei inchipuite"

Cu ce alte tulburari trebuie diferentiata?
Autor: Dr. Alina Mandragiu
In acest articol:
  1. Ce este tulburarea dismorfica corporala?
  2. Care sunt cauzele?
  3. Care sunt criteriile de diagnostic?
  4. Cu ce alte tulburari trebuie diferentiata?
  5. Evolutie
  6. Tratament
Diagnosticul de tulburare dismorfica nu trebuie pus daca preocuparea pentru aspectul corporal este mai usor incadrata intr-o alta tulburare psihica (ex. anorexia nervoasa, transsexualismul).

Obsesiile somatice, ritualurile legate de ingrijire sau spalare din tulburarea obsesiv compulsiva pot pune in discutie tulburarea dismorfica.

Imaginea corporala distorsionata apare si in schizofrenie, cand pacientii devin deliranti si pot dezvolta idei de interpretare referitoare la defectele aspectului propriu. Delirele bizare si halucinatiile lipsesc la pacientii cu tulburare dismorfica.

Deoarece pacientii cu acest diagnostic se izoleaza de anturaj de cele mai multe ori, se pune problema diferentierii de fobia sociala. In aceasta din urma pacientul este constient asupra lui insusi si nu se concentreaza aspura unui defect imaginar.

Alte tulburari medicale, tulburari de gen, precum si boala Koro (teama ca penisul se retrage in abdomen), trebuie deasemenea deosebite de tulburarea dismorfica.Pagini: « 1 2 3 (4) 5 6 »
<< Tulburarea algica Retardarea mintala >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007