Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
 • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Psihiatrie


Tulburari psihice legate de consumul de alcool

Personalitatea alcoolicilor
Autor: Dr. Alina Mandragiu
In acest articol:
 1. Efectele alcoolului
 2. Metabolizarea alcoolului
 3. Personalitatea alcoolicilor
 4. Afectiuni psihice asociate consumului de alcool
 5. Aspecte clinice
 6. Intoxicatia alcoolica acuta
 7. Toleranta
 8. Dipsomania
 9. Intoxicatia alcoolica idiosincrazica
 10. Dependenta cronica
 11. Sevrajul
 12. Tratament
 13. Tratamentul sevrajului
 14. Tulburari amnestice persitente induse de alcool
 15. Alte complicatii
 16. Bibliografie
Tipul I- fara incarcatura erediatra adictiva, cu egala prevalenta barbati femei, debut tardiv prin repetitie, personalitate dependenta si introvertita prin trairea vinovatiei si a nefericirii propriului esec. Reprezinta majoritatea celor care pot fi ajutati terapeutic, cam doua treimi dintre alcoolici.

Tipul II
- reprezinta un sfert dintre alcoolici, cu o incarcatura adictiva ereditara, un debut precoce, o peronalitate antisociala exprimata faptic, este impulsiv, nelinistit, agresiv. Cel mai multi sunt barbati si reprezinta majoritatea esecurilor terapeutice.

Restul- sunt mixturi intre cele doua.

La debut, alcoolicul poate avea orice tip de personalitate, cu alte cuvinte, pana la o varsta, in mod conjunctural orice biotip si aproape orice tip de personalitate poate dezvolta o adictie.

Efectul sedativ si disponibilitatea larga fac din alcool substanta cea mai folosita impotriva anxietatii, depresiei, insomniei. Cu toate acestea, utilizarea indelungata poate cauza depresie.Evaluarea corecta a pacientilor depresivi sau anxiosi care beau mult poate sa necesite examinare si reevaluare dupa o perioada de abstinenta cu durata de pana la cateva saptamani.

Multi bolnavi psihotici se auto-trateaza cu alcool atunci cand medicatia prescrisa nu mai reduce suficient de mult simptomatologia psihotica sau atunci cand nu sunt disponibile medicamentele de prescriptie.

Bolnavii cu tulburari de personalitate antisociala au probabilitate mare de a manifesta paternuri indelungate de dependentade alcool. Abuzul de alcool este frecvent la persoanele cu tulburari prin abuz de alte substante, iar corelatia intre dependenta de alcool si dependenta de nicotina este foarte mare.Pagini: « 1 2 (3) 4 5 6 7 ... 16 »
<< Retardarea mintala Dependenta de nicotina >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007