Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Psihiatrie


Atacul de panica

Tratament
Autor: Dr. Alina Mandragiu
In acest articol:
  1. Ce este atacul de panica?
  2. Care sunt simptomele atacului de panica?
  3. Cauze
  4. Diagnostic
  5. Tratament
  6. Relaxare
  7. Retineti

Multi oameni care au atacuri de panica nu merg la medic din cauza jenei sau de teama de a lua medicamente. Daca aveti atacuri de panica, e important sa cereti ajutor medical si sa discutati problema cu medicul. Dupa ce veti fi evaluat, medicul va va putea spune daca atacurile de panica sunt legate de boala sau au o alta cauza. Pentru a controla atacurile de panica, exista tratamente simple.

Afectiunea de panica este diagnosticata atunci cand aveti atacuri repetate de panica, va ganditi mereu la urmatorul atac si evitati locurile care credeti ca vi le provoaca.

Tratamentul pentru atacurile de panica este foarte eficient. Prognosticul este bun in cazul in care cereti ajutorul medicului si majoritatea oamenilor sunt capabili sa isi reia activitatile zilnice. Tratamentul poate include:

  • Medicamente. Medicul va poate prescrie un medicament antidepresiv. Medicamentele antidepresive sunt de obicei eficiente pentru prevenirea altor atacuri de panica. In anumite cazuri, doctorii prescriu un medicament pentru a usura anxietatea, fie singur fie luat impreuna cu alte medicamente. Eficienta acestora e variabila. Durata tratamentului depinde de severitatea bolii si de raspunsul la tratament.
  • Terapie cognitiv-comportamentala. Anumite tipuri de consiliere pot fi foarte eficiente pentru tratamentul atacurilor de panica. Puteti intreba medicul despre diferitele tipuri de consiliere care sunt disponibile. Consilierea nu functioneaza la fel de rapid ca medicamentele, dar poate fi la fel de eficienta. Combinarea medicamentelor si a consilierii pare sa fie un tratament eficient pentru atacurile de panica. Unii pacienti se simt mai bine fie cu terapie, fie cu medicamente. Combinarea celor doua pare sa functioneze cel mai bine.

Cat dureaza tratamentul?

Durata tratamentului depinde de dumneavostra. Oprirea completa a atacurilor de panica este un obiectiv rezonabil. Medicul va va elabora un tratament special pentru dumneavostra. O perioada de minimum 6 la 9 luni este de obicei recomandata. Unii oameni care iau medicamente pentru atacurile de panica sunt capabili sa se opreasca dupa scurt timp. Altii au nevoie de o perioada mai lunga, sau chiar pentru restul vietii.

Atacurile de panica pot deveni debilitante si distructive. Teama de atacuri recurente poate sa va faca sa adoptati un comportament de evitare — veti evita acele situatii pe care multi oameni le considera normale, de exemplu mersul la supermarket sau plecatul singur de acasa. Puteti dezvolta o teama de teama.
Pagini: « 1 2 3 4 (5) 6 7 »
Anorexia nervoasa >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007