Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Psihiatrie


Tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie

De retinut!
In acest articol:
  1. Cauze si diagnostice
  2. Diagnostice si teste
  3. Terapii si tratamente
  4. Medicamente si modalitati de administrare
  5. Riscurile adminstrarii de medicamente
  6. De retinut!
Care sunt predictiile pentru o persoana cu ADHD?

Studiile de cercetare confirma observatia clinica conform careia mai mult de 50% din copiii cu ADHD vor avea simptome care vor persista si la maturitate. Ca si precizare trebuie mentionat fatul ca exista mai mai multe studii efectuate anterior, axate pe grupuri de pacienti de sex masculin, care au fost evaluate sau tratate de psihiatri sau de psihologi sau in clinici special dezvoltat pentru o astfel de populatie de pacienti. Generalizand rezultatele acestor cercetari ca fiind aplicabile pentru intreaga populatia de pacienti cu ADHD nu se poate da un pronostic clar, pentru ca boala difera de la pacient la pacient. Din fericire, noi studii sunt in curs de desfasurare pentru a rezolva aceasta problema iar temele de cercetare sunt:1. Urmarirea formarii educationale: Anumite studii efectuate pe copii care sufera de ADHD inidica faptul ca in timp acestia au avut o scadere a randamentului educational. Cateva studii au demonstrat faptul ca aceste probleme persista si la maturitate. Asfel este asteptat ca aceste persoane sa termine scoala cu rezultate mai slabe si sa inregistreze esecuri la cursurile din domeniul de interes.
2. Ocuparea fortei de munca: Rata de ocupare a fortei de munca a celor adulti, cu si fara un diagnostic de ADHD nu variaza; cu toate acestea, cei cu ADHD au avut ocupatii cu o mai mica valoare in campul muncii.
3. Probleme de socializare: Dupa cum s-a mentionat mai sus, un subset semnificativ de copii cu ADHD au o tulburare de comportament (ODD si CD). In studiile care au urmarit copiii cu ADHD la maturitate, intre 12% -23% dintre acstia au probleme de socializare, fata de 2% -3% din populatia generala
4. Abuzul de substante: Studiile medicale investigheaza daca cei cu ADHD au o probabilitate mai mare pentru a consuma substante interzise dar acest fapt inca nu este demonstrat. Cel mai mare studiu inidica faptul ca pacientii cu ADHD iau medicamente si se pare ca sunt de doua ori mai predispusi la consumul de droguri sau de alcool.
5. Probleme de conucere a masinii: Adolescentii cu ADHD sunt doua pana la patru ori mai predispusi sa aiba accidente de masina sau primesc sanctiunea de suspendare mult mai usor decat alti soferi.Impulsivitate si neatentia sunt din nou cele care ii fac pe cei cu ADHD sa provoace probleme, mai ales atunci cand nu in mod constant medicatia recomandata.


De retinut!

• ADHD se refera la o boala cronica, care initial se manifesta in copilarie si este caracterizata prin hiperactivitate, impulsivitate, si / sau neatentie.
• Cauzele ADHD nu au fost pe deplin elucidate si pot varia de la proctia slaba de subtante chimice a creierului pana la o boala mostenita.
• Diagnosticul de ADHD implica mai multe discipline pentru a a fi evaluat si corectat. Testele presupun atatat analize medicale cat si testarea competentelor de dezvoltare, de invatare si competentele psihosociale.
• ADHD poate aparea din familie.
• Copiii cu ADHD pot necesita anumite ajustari in formarea educationala, inclusiv asistenta unui tutore si utilizarea unie camere complet dotate si mobilate in asa fel incat nimic altceva sa nu atraga atentia copilului.
• Exista tratamente pentru ADHD si in general acestea aduc o imbunatatire a starii copilului.Pagini: « 1 ... 3 4 5 6 (7)
<< Dependenta de nicotina Amnezia >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007