Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
 • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Psihiatrie


Dementa

Ce complicatii pot aparea?
In acest articol:
 1. Caracteristicile afectiunii
 2. Care sunt simptomele?
 3. Cand este momentul sa vedeti un doctor?
 4. Care sunt cauzele?
 5. Care sunt factorii de risc?
 6. Ce complicatii pot aparea?
 7. Cum va pregatiti pentru consultatie?
 8. Care sunt testele si diagnosticele?
 9. Care sunt tratamentele si medicamentele?
 10. Medicina alternativa
Dementa poate afecta buna functionare a organismului si poate conduce la probleme cum ar fi :
 • Malnutritie. In majoritatea cazurilor de dementa persoanele reduc consumul de alimente si de apa la un moment dat , asta si pentru ca din cauza bolii nu-si mai pot controla muschii care ii ajuta sa inghita sau sa mestece. Daca se intampla un astfel de blocaj in timp ce mananca sau beau ceva se pot sufoca sau se pot aspira alimentele in plamani. Persoanele care suferaa de dementa isi pierd senzatia de foame si odata cu ea dorinta de a manca. Depresia, efectele secundare ale medicamentelor, constipatia sau infectiile pot de asemenea sa conduca la un apetit scazut.
 • Scade capacitatea de a va ingriji singuri si de a va exercita activitatile de zi cu zi in mod independent.
 • Pot aparea dificultati in a va aminti cand trebuie sa luati medicamentele, din cauza alterarii memoriei.
 • Deteriorarea starii emotionale. Dementa produce schimbari de comportament si personalitate. Acestea se datoreaza schimbarilor ce survin la nivelul creierului sau ca o reactie emotionala la schimbarile care se produc fara a putea face nimic. Dementa poate duce la depresie, agresivitate, confuzie, frustrare, anxietate, lipsa de inhibitie sau dezorientare.
 • Puteti avea probleme de comunicare. Pe masura ce dementa progreseaza va este tot mai greu sa va amintiti numele oamenilor sau al lucrurilor. Acest lucru face dificila comunicarea la toate nivelurile si nu mai puteti comunica din punct de vedere social. Dificultatile de comunicare pot duce la sentimente de agitatie, izolare si depresie.
 • Stari de delir. Aceasta stare este caracterizata de un declin de atentie, constientizare si claritate mentala. Delirul este frecvent la persoanele cu dementa si se pare ca este generat de schimbarea mediului inconjurator dar si a activitatilro de rutina.
 • Problemele cu somnul. Perturbarea ciclului normal de somn-trezire este comun la cei care sufera de dementa, si pot aparea afectiuni precum apneea de somn.Pagini: « 1 2 3 4 5 (6) 7 8 9 10 »
<< Encefalopatia Meningiomul cerebral >>

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007