Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
 • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Psihiatrie


Dementa

Care sunt tratamentele si medicamentele?
In acest articol:
 1. Caracteristicile afectiunii
 2. Care sunt simptomele?
 3. Cand este momentul sa vedeti un doctor?
 4. Care sunt cauzele?
 5. Care sunt factorii de risc?
 6. Ce complicatii pot aparea?
 7. Cum va pregatiti pentru consultatie?
 8. Care sunt testele si diagnosticele?
 9. Care sunt tratamentele si medicamentele?
 10. Medicina alternativa
Tratamentul pentru dementa are rolul de a ameliora simptomele si de a preveni evolutia bolii. Iata cateva astfel de tratamente:
 • Inhibitori de colinesteraza. Aceste medicamente precum donepezilul (Aricept), rivastigmina (Exelon) si bromhidratul galantamina (Razadyne) sunt medicamente recomandate impotriva bolii Alzheimer care cresc capacitatea de judecata si imbunatatesc memoria.Efectele secundare pot include greata, varsaturi si diaree. Desi sunt folosite in primul rand ca medicamente impotriva Alzheimer, acestea sunt, de asemenea, utilizate pentru a trata problemele vasculare, Parkinson si boala Lewy.
 • Memantina (Namenda). Acest medicament pentru boala Alzheimer reglementeaza cantitatea de glutamat, un alt mesager chimic implicat in toate functiile creierului, inclusiv in cele de invatare si de memorie. Efectul advers cel mai probabil pe care il produce este ameteala. Unele cercetari au aratat ca, prin combinarea memantinei cu un inhibitor de colinesteraza se pot obtine chiar rezultate mai bune.
 • Alte medicamente. Desi nu exisra niciun tratament standard pentru dementa totusi unele simptome pot fi tratate. Tratamentele suplimentare au scopul de a reduce riscul de a se produce leziuni cerebrale.
Tratarea cauzelor care stau la baza dementei pot incetini sau opri, uneori, evolutia acesteia. Pentru a preveni un accident vascular cerebral, de exemplu, medicul va poate prescrie medicamente pentru a controla tensiunea arteriala, colesterolul ridicat, bolil de inima sau diabetul. De asemenea puteti lua medicamente pentru a trata anumite afectiuni cum ar fi cheagurile de sange, anxietatea si insomnia in cazul persoanelor cu dementa vasculara.

In plus, unele simptome specifice si probleme de comportament pot fi tratate cu sedative, antidepresive si alte medicamente, dar unele dintre aceste medicamente pot agrava alte simptome.
Pagini: « 1 ... 5 6 7 8 (9) 10 »
<< Encefalopatia Meningiomul cerebral >>

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007