Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
 • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Afectiuni digestive


Acalazia cardiei (esofagiana)

Cum se diagnosticheaza acalazia cardiei?
Autor: Mihaela Merisor
Studenta a Facultatii de Medicina Generala
UMF "Carol Davila", Bucuresti
In acest articol:
 1. Ce este acalazia cardiei?
 2. Cum functioneaza esofagul normal?
 3. Cum apare acalazia?
 4. Care sunt cauzele de aparitie ale acalaziei?
 5. Care sunt semnele si simptomele caracteristice acalaziei cardiei?
 6. Care sunt complicatiile acalaziei esofagiene?
 7. Cum se diagnosticheaza acalazia cardiei?
 8. Diagnostic diferential. Cu ce se poate confunda acalazia?
 9. Cum se trateaza acalazia cardiei?
 10. Acalazia pe scurt
 11. Bibliografie
Pacientii vin la spital cu o disfagie progresiva pt alimentele solide si lichide, ce a aparut de cateva luni sau ani. De asemenea se pot prezenta cu dureri in piept sau scadere in greutate.

Explorarile paraclinice folosite pentru diagnosticare sunt:
 • examen radiologic simplu – se observa largirea mediastinului pe radiografia de fata si nivele hidroaerice in mediastinul posterior pe radiografia de profil; mediastinul reprezinta regiunea toracica marginita de cei doi plamani.
 • tranzitul baritat eso-gastric - radiografierea esofagului dupa inghitirea bariului. Se poate observa eliminarea greoaie a bariului din esofag in stomac. Esofagul apare dilatat, cilindric, cu portiunea terminala „in cioc de pasare”. Bariul cade in „fulgi de zapada”. Se mai pot observa contractii repetitive non-peristaltice (spasme etajate).
 • evaluarea manometrica - demonstreaza disfunctiile musculaturii esofagului. In manometrie un tub fin este introdus pe nari, trecand prin faringe si ajungand in esofag. Aici, acesta masoara presiunile determinate de contractia musculaturii esofagului. La pacientul cu acalazie se observa absenta totala a peristalticii in esofagul inferior si o relaxare incompleta a sfincterului esofagian inferior.
 • endoscopia digestiva superioara - in fazele incipiente ale acalaziei endoscopul poate opune rezistenta la trecerea prin sfincterul esofagian inferior. In stadii avansate se poate observa un esofag dilatat. Se poate realiza si diagnosticul diferential cu Boala Chagas (determinata de un parazit: Trypanosoma Cruzi) sau cu pseudoacalazia (infiltrarea neoplazica a esofagului distal).Pagini: « 1 ... 3 4 5 6 (7) 8 9 10 11 »
<< Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) Cancerul de stomac (gastric) >>
Legat de acest subiect
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007