Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
 • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Afectiuni digestive


Colita ulceroasa

Care sunt simptomele colitei ulceroase?
Autor: Dr. Dorin Rosca
In acest articol:
 1. Ce este ?
 2. Care sunt cauzele colitei ulceroase?
 3. Care sunt simptomele colitei ulceroase?
 4. Factori de risc
 5. Cand sa merg la doctor?
 6. Diagnostic
 7. Complicatii
 8. Tratament
 9. Retineti

Simptomele comune ale colitei ulceroase includ hemoragia rectala si diareea, dar exista o gama larga de simptome la pacientii cu aceasta boala. Colita ulceroasa poate fi deasemenea definita dupa portiunea de intestin gros afectata: rectul (proctita), partea stanga a colonului (colita distala), sau intregul colon (colita extensiva sau pancolita).

 • Proctita ulceroasa se refera la inflamarea care e limitata la rect; pentru unii pacienti, hemoragia rectala poate fi singurul semn al bolii. Altii pot avea dureri rectale, si o senzatie de urgenta - tenesme (o senzatie de golire ineficienta a intestinelor).
 • Proctosigmoidita implica inflamarea rectului si a colonului sigmoid (un segment scurt al colonului legat de rect). Simptomele de proctosigmoidita includ hemoragii rectale, senzatia de urgenta si tenesme. Unii pacienti cu proctosigmoidita au si diaree hemoragica si dureri.
 • Colita distala implica inflamatii care incep de la rect si se extind spre partea stanga a colonului (colonul sigmoid si colonul descendent). Simptomele colitei distale includ diareea hemoragica, crampe abdominale, pierdere in greutate si dureri abdominale pe partea stanga.
 • Pancolita se refera la inflamatia care afecteaza intregul colon (partea dreapta, partea stanga, colonul transvers si rectul). Simptomele pancolitei includ diareea hemoragica, dureri abdominale si crampe, pierderea in greutate, oboseala, febra, si transpiratii nocturne. Anumiti pacienti cu pancolita au inflamatii usoare si simptome mai blande care raspund bine la medicamente. In general, totusi, pacientii cu pancolita sufera de simptome mai severe si mai dificil de tratat decat cei cu forme mai limitate de colita ulceroasa.
 • Colita fulminanta este o forma rara dar severa de pancolita. Ea afecteaza intregul colon. Pacientii cu colita fulminanta sufera de deshidratare, dureri abdominale severe, diaree prelungita cu hemoragie si chiar soc. Exista riscul sa contracteze megacolon toxic (dilatatie marcata a colonului datorita inflamatiei severe) si ruptura de colon (perforatie). Pacientii cu colita fulminanta si megacolon toxic sunt tratati intravenos in spital, cu medicamente puternice. Daca nu raspund prompt la tratament, indepartarea chirurgicala a colonului bolnav devine necesara pentru a preveni ruptura de colon.Pagini: « 1 2 (3) 4 5 6 7 ... 9 »
<< Boala Crohn Dispepsia >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007