Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Ochi


Conjunctivita

Cauze
Autor: Dr. Dorin Rosca
In acest articol:
  1. Ce este conjunctivita?
  2. Cauze
  3. Factorii de risc
  4. Semne si simptome
  5. Tratament
  6. Care sunt complicatiile conjunctivitei?
  7. Cum pot preveni raspandirea conjunctivitei acute?

Conjunctivita infectioasa
este cauzata de bacterii sau virusi. Mult bacterii diferite pot cauza conjunctivita dar cele mai frecvente sunt Streptoccocus pneumoniae, Hemophilus influenzae si Staphyloccocus Aureus. Conjunctivita virala apare frecvent impreuna cu mai multe infectii virale - cel mai des cu infectii cauzate de adenovirusuri sau enterovirusuri - si poate surveni in timpul unei gripe sau raceli banale. O forma mai putin serioasa de conjunctivita virala este infectia cu virusul herpex simplex. Parazitii si infectiile cu ciuperci sunt cauze rare ale conjunctivitei.

Cauza de baza a conjunctivitei acute este infectia virala. Conjunctivita virala incepe, in mod tipic, la un ochi. Simptomele si semnele conjunctivitei virale acute sunt de obicei asociate cu lacrimare care nu este de culoare verde sau galbena si este frecvent asociata cu simptomele unei raceli de cauza virala. Pleoapele pot fi umflate. Uneori privirea spre o lumina puternica este dureroasa. In cateva zile, este implicat si celalalt ochi. Se poate pipai un nodul limfatic umflat in fata urechii.

Conjunctivita bacteriana de obicei infecteaza ambii ochi si produce puroi mult si mucus, dureri de ochi, umflare, roseata.

Conjunctivita alergica produce lacrimare, mancarime si roseata la ambii ochi si uneori curgerea si mancarimea nasului. Conjunctivita alergica survine mai frecvent la copii cu boli alergice, ca de exemplu rinita alergica. Este deseori intalnita numai in anumite peroade ale anului mai ales cand este cauzata de alergeni cum sunt iarba sau polenul. Alte substante care cauzeaza alergii ca de exemplu praful de origine animala sau particulele de praf pot duce la simptome de conjunctivita tot anul. Desi alte forme de conjunctivita deseori incep la un ochi, conjunctivita alergica afecteaza in mod tipic ambii ochi in acelasi timp.

  • Organismele care cauzeaza transmiterea bolilor sexuale ca gonoreea si chlamidya pot infecta si ele ochii si provoca conjunctivita. Acest tip de infectie a ochiului poate aparea la persoanele active sexual si la nou-nascuti care dobandesc infectia la nastere, de la mama.

Conjunctivita iritanta poate fi cauzata de substante chimice ca cele din solutiile cu clor sau sapun, detergenti casnici, sprayuri sau orice tip de poluant al atmosferei ca de exemplu fumul sau gazele.
Page break
Pagini: « 1 (2) 3 4 5 6 7 »
<< Cataracta Glaucomul >>
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007