Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
 • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Ochi


Sindromul Marfan

Ce complicatii poate produce sindrmoul Marfan?
In acest articol:
 1. Caractericticile sindromului Marfan
 2. Care sunt simptomele de sindrom Marfan?
 3. Cand este momentul sa mergeti la medic daca aveti sindromul Marfan?
 4. Care sunt cauzele sindromnului Marfan?
 5. Care sunt factorii de risc ai simdromului Marfan?
 6. Ce complicatii poate produce sindrmoul Marfan?
 7. Cum va pregatiti pentru o consultatie daca aveti sindromul Marfan?
 8. Care sunt testele si diagnosticele pentru sindromul Marfan?
 9. Care sunt tratamentele si medicamentele pentru sindromul Marfan?
 10. Stilul de viata si remedii la domicliu
Deoarece sindromul Marfan poate afecta aproape orice parte a corpului, aceasta poate provoca o mare varietate de complicatii.

Complicatii cardiovasculare


Complicatiile mai periculoase ale sindromului Marfan implica inima si vasele de sange. Tesutul conjunctiv care creste anorma poate slabi aorta, arterele care se curbeaza peste inima si provoaca probleme de circulatie:
 • Anevrism. Presiunea sangelui poate provoca umflarea peretelui arterei . La persoanele care au sindromul Marfan, acest lucru este cel mai probabil sa se intample la radacina aortica - in cazul in care artera afecteaza inima. Umflatura poate raspandi pe toata lungimea aortei, in abdomen. Daca se rupe sau se fisureaza poate provoca afectiuni ce pot conduce la deces.
 • Disectie aortica. Peretele aortei este format din straturi subtiri. Disectia apare atunci cand o mica ruptura in stratul intern al peretelui aortei ii permite acesteia sa se strecoare intre straturile interioare si exterioare ale peretelui. Acest lucru poate cauza dureri severe in piept sau la spate. O disectie aortica slabeste structura inimii iar o ruptura poate conduce la deces.
 • Malformatii ale valvelor. Oamenii care au sindromul Marfan sunt de asemenea predispusi la malformatii ale valvelor. Daca valvele inimii nu functioneaza corect, muschiul inimii de multe ori trebuie sa lucreze mai mult pentru a compensa. Acest lucru poate duce la insuficienta cardiaca.
Complicatii oculare

Complicatiile oculare pot include:

 • Dislocarea obiectivului la unul sau la ambii ochi din cauza slabiciunii ligamentelor ce fixeaza obiectivul. care detin obiectiv in loc.
 • Glaucom. O afectiune ce produce daune nervului optic. Simptomele pot varia de la sensibilitate la lumina si orbire pana la dureri oculare severe, vedere incetosata si orbire.
 • Cataracta. Se caracterizeaza prin vedere incetosata.
 • Fisuri in retina. Sunt provocate din cauza unor fisuri in tesutul din spatele ochiului fapt ce provoaca sensibilitate la lumina.

Complicatii la plamani
Sindromul Marfan poate provoca dificultati de respiratie cum ar fi:
 • Emfizem
 • Boala pulmonara cronica obstructiva
 • Colaps pulmonar
 • Apnee de somn
Complicatii ale sarcinii

Femeile cu sindromul Marfan se confrunta cu posibile complicatii in timpul sarcinii. Principala amenintare este o crestere rapida a dimensiunii aortei, conducand la disectia aortei fapt ce pune in periocl viata.

Desi riscul de disectie in timpul sarcinii este imprevizibil, acesta este in general redusa in cazul in care aorta nu este marita inainte de a ramane gravida. Dar daca aorta este chiar usor extinsa, creste foarte mult riscul. Sarcina nu este recomandata in cazul in care aorta este marita.



Pagini: « 1 2 3 4 5 (6) 7 8 9 10 »
<< Astigmastismul

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007