Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
 • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Ochi


Sindromul Marfan

Care sunt testele si diagnosticele pentru sindromul Marfan?
In acest articol:
 1. Caractericticile sindromului Marfan
 2. Care sunt simptomele de sindrom Marfan?
 3. Cand este momentul sa mergeti la medic daca aveti sindromul Marfan?
 4. Care sunt cauzele sindromnului Marfan?
 5. Care sunt factorii de risc ai simdromului Marfan?
 6. Ce complicatii poate produce sindrmoul Marfan?
 7. Cum va pregatiti pentru o consultatie daca aveti sindromul Marfan?
 8. Care sunt testele si diagnosticele pentru sindromul Marfan?
 9. Care sunt tratamentele si medicamentele pentru sindromul Marfan?
 10. Stilul de viata si remedii la domicliu
Sindromul Marfan poate fi o provocare pentru medici cand vine vorba de a pune acest diagnostic, deoarece multe alte afectiuni ale tesutului conjunctiv au semne si simptome similare. Si chiar intre membrii aceleiasi familii, semnele si simptomele sindromului Marfan pot varia foarte mult - atat in caracteristici cat si in severitate.

Anumite combinatii de simptome si de istoric familial trebuiesc indeplinite pentru a se pune diagnosticul de sindrom Marfan. In unele cazuri, o persoana poate prezenta unele caracteristici ale sindromului Marfan, dar nu suficient pentru a i se oferi acest diagnostic.

Testele pentru diagnosticare sunt:

 • Ecocardiografie. Acest test este o ecografie efectuata la nivelul inimii. Se folosesc undele sonore pentru a capta imagini in timp real de la inima aflata in miscare. Ecocardiograma arata cat de bine functioneaza cele patru camere ale inimii si supapele. Ocazional, pentru a vedea mai bine aorta, medicul va poate recomanda o ecocardiografie transesofagiana - in care undele de sunet sunt generate din interiorul corpului printr-un dispozitiv infiletat la baza esofagului. In general ecocardiografia este primul test in cazul sindromului Marfan. Se face initial un test care se repeta in termen de sase pana la 12 luni pentru a se asigura ca aorta nu a crescut. In plus, daca sunteti diagnosticat cu sindromul Marfan, medicul va va lua imagini ale intregii aorte . Acest lucru se face de obicei cu ajutorul unei angiografii prin rezonanta magnetica (MRA) sau prin tomografie computerizata (CT).
 • Angiografie prin rezonanta magnetica (MRA) sau tomografie computerizata (CT). La aceste teste se foloseste un colorant chimic special pentru a evidentia structurile din aorta. Acest test se foloseste de unde radio ce procu imagini citite de un computer. Astfel se produc imagini detaliate ale vaselor sangvine. O scanare CT se foloseste de raze X luate din unghiuri diferite pentru a produce imagini transversale ale aortei.
Teste pentru rudele de sange

Sindromul Marfan si alte afectiuni care afecteaza partea superioara a aortei (aorta toracica) au tendinta de a se mosteni in familie. Din acest motiv, medicul va poate recomanda sa mergeti impreuna cu rudele de gradul 1 pentru a vi se face analize de sange. Astfel de teste includ:
 • Testare genetica. In cazul in care rezultatele de la examenele standard pentru sindromul Marfan nu sunt clare, testarea genetica poate fi de ajutor.Acest test se utilizeaza pentru familii in care a fost diagnosticata o anomalie genetica. Va puteti face aceste teste inainte de a va intemeeia o familie pentru a vedea care sunt sansele de a transmite sindromul Marfan copiilor.
 • Teste imagistice. Medicul va poate recomanda pentru rudele de gradul intai o ecocardiografie sau un alt tip de test imagistica pentru a verifica sindromul Marfan sau o alta afectiune a aortei toracice.Pagini: « 1 ... 4 5 6 7 (8) 9 10 »
<< Astigmastismul

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007