Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
 • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Ochi


Sindromul Marfan

Care sunt tratamentele si medicamentele pentru sindromul Marfan?
In acest articol:
 1. Caractericticile sindromului Marfan
 2. Care sunt simptomele de sindrom Marfan?
 3. Cand este momentul sa mergeti la medic daca aveti sindromul Marfan?
 4. Care sunt cauzele sindromnului Marfan?
 5. Care sunt factorii de risc ai simdromului Marfan?
 6. Ce complicatii poate produce sindrmoul Marfan?
 7. Cum va pregatiti pentru o consultatie daca aveti sindromul Marfan?
 8. Care sunt testele si diagnosticele pentru sindromul Marfan?
 9. Care sunt tratamentele si medicamentele pentru sindromul Marfan?
 10. Stilul de viata si remedii la domicliu
Nu exista un tratament pentru aceasta boala. Totusi, o serie de tratamente pot reduce simptomele. Tratamentul depinde de organul afectat:

 • Scheletul. Examinarile anuale sunt importante pentru a detecta orice schimbare a coloanei vertebrale sau a sternului. Acestea au o deosebita importanta in perioadele de credtere rapida, cum este adolescenta. In unele cazuri, o interventie chirurgicala sau proteza ortopedica pot fi recomandate pentru a limita desfigurarea si tulburarile ce insotesc aceasta boala.
 • Ochii. Examenele oculare regulate, realizate cat mai devreme posibil, sunt cheia depistarii si corectarii problemelor de vedere associate sindromului Marfan. De cele mai multe ori, ochelarii de vedere sau lentilele de contact pot corecta problemele, desi cateodata operatia este necesara.
 • Inima si vasele sanguine. Verificarile regulate si ecocardiograma ajuta medical sa evalueze marimea aortei si modul de functionare al inimii. Cucat o problema potentiala este identificata si tratata mai devreme, cu atat mai mic este riscul aparitiei complicatiilor mortale. Unele probleme ale valvei pot fi tinute sub control cu ajutorul unor beta-blocante care ajuta la reducerea presiunii asupra aortei. Alteori, sunt necesare operatii de inlocuire a valvei sau de refacere a aortei. Interventia chirurgicala ar trebui realizata inainte ca aorta sa atinga o dimensiune care implica un risc crescut de fisurare.
 • Sistemul nervos. Desi nu exista nici o modalitate de prevenirii a dezvoltarii afectiunii dural ectasia, medicamentatia poate ajuta la reducerea durerilor associate acesteia.
 • Plamanii. Este deosebit de important ca pacientii cu sindromul Marfan sa nu fumeze, pentru ca ei se afla deja in mare pericol de a cauza daune iremediabile plamanilor. Orice probleme de respiratie in timpul somnului ar trebui sa fie evaluate de medic.
In timp ce sindromul Marfan este o tulburare care se manifesta pe durata intregii vieti, perspectivele s-au imbunatatie in ultimii ani.

Diagnosticarea timpurie si progresele medicale imbunatatesc calitatea vietii persoanelor cu sindromul Marfan si mareste durata vietii acestora. In plus, identificarea devreme a factoriltr de risc (cum este dilatarea aortei) permite doctorilor sa intervina si sa previna sau sa intarzie aparitia complicatiilor.Pagini: « 1 ... 5 6 7 8 (9) 10 »
<< Astigmastismul

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007