Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Ficat
Ficat

Ficat

Ciroza hepatica
La persoanele care au ciroza , celulele ficatului sunt lezate si nu se pot repara singure. Pe masura ce celulele ficatului mor, se formeaza tesut cicatriceal. Cand se formeaza acest tesut cicatriceal, sangele nu mai poate curge prin ficat cum trebuie. Tesutul cicatriceal poate sa blocheze curgerea normala a sangelui de la intestine la ficat, producand cresterea presiunii in venele care alimenteaza aceasta zona (sistemul venos portal). Cea mai obisnuita cauza de ciroza este consumul excesiv de alcool. Aceasta este numita ciroza alcoolica.
Hemangioamele hepatice
Hemangioamele hepatice sunt considerate a fi prezent o afectiune de care sufera peste 7% din populatia globului. Hemangioamele sunt de patru pana la sase ori mai frecvente la femei decat la barbati. Hormonii feminini pot promova formarea si cresterea de hemangioame.
Hepatita A
Hepatita A este o boala a ficatului, mai precis ea inseamna o afectiune a ficatului. Aceasta inflamatie este dureroasa, ficatul se inroseste si se umfla, iar tesuturile corpului devin afectate si inflamate. Hepatita A poate fi cauza pentru care organele nu mai functioneaza normal.
Hepatita B
Hepatita B este o infectie serioasa a ficatului produsa de virusul hepatitei B (VHB). Hepatita B este una dintre formele care se raspandesc cel mai usor (contagioasa) de hepatita virala, care include hepatita A, B, C, D, si E. Toate tipurile de hepatita lezeaza celulele ficatului si pot duce la umflarea dureroasa a ficatului (inflamatie hepatica). Anumite tipuri pot produce lezarea permanenta a ficatului. La unele persoane infectia devine cronica, ducand la insuficienta hepatica, cancer hepatic sau ciroza — o afectiune care are ca efect cicatrizarea permanenta a ficatului.
Hepatita C
Virusul hepatitei C este unul dintre cele sase virusuri hepatice identificate — celelalte sunt A, B, D, E si G. Perioada de incubatie este intre 2 si 26 saptamani. Virusul hepatitei C este in general considerat a fi dintre cele mai periculoase. Virusul hepatitei C (VHC) este una dintre cele mai importante cauze de boala hepatica cronica. Cel putin 75 % dintre pacientii cu hepatita acuta C dezvolta intr-un final infectie cronica. Cu timpul, infectia cu virusul hepatitei C poate duce la cancer hepatic, insuficienta hepatica sau ciroza — cicatrizarea ireversibila a ficatului, potential fatala.
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007