Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Boli si afectiuni - Index alfabetic
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Z
Boli si afectiuni :: Psihiatrie
Psihiatrie

Psihiatrie

Afazia
Afazia este o afectiune care va afecteaza capacitatile de a comunica. Astfel ea va poate afecta capacitatea de intelegere a limbajului, atat cel scris cat si cel verbal. Gradul invaliditatii depinde de severitatea afectiunii dar si de locul unde se produce leziunea in creier.
Agorafobia
Ce este agorafobia?
Care sunt cauzele si factorii care contribuie la declansarea agorafobiei?
Care sunt simptomele agorafobiei?
Cum se pune un diagnosticul de agorafobie?
Cum se poate trata agorafobia?
Complicatii
Cum se poate preveni agorafobia?
Concluzii
Bibliografie
Anorexia nervoasa
Anorexia nervoasa este o tulburare de alimentare caracterizata de infometare voluntara si stresare prin exercitii fizice. Ea este o boala complexa implicand componente psihologice, sociologice si fiziologice. O persoana care sufera de anorexie este cunoscuta ca anorectica (anorexica). Oamenii cu anorexie sunt obsedati de ideea de a fi slabi. Ei pierd mult din greutate si sunt ingroziti de ideea de a se ingrasa. Ei cred ca sunt grasi chiar daca sunt foarte slabi. Anorexia nu este doar o problema de hrana sau greutate. Este o incercare de a utiliza hrana si greutatea pentru a face fata problemelor emotionale.
Atacul de panica
Se poate intampla oriunde, oricand. Brusc, inima incepe sa bata repede, fata se inroseste si respiratia devine rapida. Atacul de panica este un acces brusc de frica intensa sau anxietate care produce spaima dar nu ameninta viata. Te simtiti ametit, iti greata, pierzi controlul. Unii oameni simt ca sunt pe moarte. De obicei dureaza de la 5 pana la 20 minute; atacul de panica poate fi declansat de evenimente stresante sau poate avea loc pe neasteptate.
Autismul
Autismul este o tulburare comportamentala care se manifesta prin probleme de dezvoltare, care incepe in copilarie. Desi diagnosticul de autism nu poate fi dat pana cand copilul nu are varsta prescolara sau scolara, anumite semne si simptome de autism pot fi evidente in momentul in care copilul se afla la varsta de 12-18 luni, si caracteristicile comportamentale ale autismului sunt aproape intotdeauna evidente de in momentul in care copilul implineste 3 ani.
Balbismul
Balbismul este o tulburare de vorbire care implica repetarea sau prelungirea unui cuvant, silabe sau fraze sau oprirea in timp ce vorbiti fara a mai spune vreun cuvant.
Stresul, oboseala si emotiile agrveaza balbaismul. De semenea situatiile in care sunteti consitent de faptul ca vorbiti, de exmplu cand faceti o prezentare orala sau vorbiti la telefon, conduc la agravarea balbaismului. Balbismul de obicei, este mai putin vizibil atunci cand sunteti relaxat.
Boala (maladia) Alzheimer
Ce este boala Alzheimer ?
Care sunt simptomele bolii Alzheimer ?
Cum este diagnosticata boala Alzheimer ?
Care sunt factorii de risc ?
Poate fi prevenita boala Alzheimer ?
Ce optiuni de tratament si ingrijire exista pentru boala Alzheimer ?
Tratamentul depresiei la cei cu Alzheimer ?
Retineti
Ciclotimia
Ciclotimia, care mai este cunoscuta si sub numele de tulburare ciclotimica, reprezinta o tulburare bipolara in forma usoara. Aceasta afectiune genereaza o tulburare de dispozitie care provoaca caderi emotionale sau amplificari emotionale.
Dementa
Dementa nu este o boala ci un grup de simptome care afecteaza abilitatile intelectuale si sociale destul de sever incat sa interfereze cu activitatile de zi cu zi. Ea este cauzata de afectiuni ale creierului sau modificari in functionarea acestuia. In functie de cauza care determina dementa exista mai multe tipuri insa boala Alzheimer este cea mai intalnita.
Dependenta de jocuri de noroc
Viciul jocurilor de noroc este nevoia incontrolabila de a mentine activitatea de jocuri, in ciuda banilor pe care ii pierdeti. Daca sunteti predispus sa fiti dependent de jocurile de noroc exista riscul sa deveniti un parioro inrait, sa mintiti sau sa va ascundeti pentru a putea paria, dar si sa recurgeti la furturi sau fraude pentru a va putea mentine dependenta.
Dependenta de nicotina
Dependenta de nicotina este adictia la produsele din tutun, aceasta fiind provocata de drogul numit nicotina. Fumul de tigara, trabucurile si pipele contin sute de chimicale, inclusiv nicotina.
Depresia
Depresia pare sa fie legata de un dezechilibru chimic in creier care impiedica celulele sa comunice una cu cealalta. Depresia pare sa fie genetica (imbolnavirile apar in familie). Depresia poate fi legata cu evenimente din viata dumneavoastra, ca de pilda moartea cuiva drag, divortul sau pierderea serviciului. Consumul anumitor medicamente, abuzul de droguri sau de alcool sau alte boli pot deasemenea duce la depresie. Depresia nu este provocata de slabiciune personala, lene sau lipsa de vointa.
Encefalopatia
Encefalopatia este un termen care desemneaza anumite boli cerebrale, daune sau afectiuni. Encefalopatia poate prezenta un spectru foarte larg de simptome care variaza de la usoare, cum ar fi unele pierderi de memorie sau modificari subtile de personalitate, la severe, cum ar fi dementa, convulsii, coma sau deces.
Epilepsia
Epilepsia este o tulburare care rezulta in urma degenerarii semnalelor din interiorul creierului, provocand convulsii recurente. Simptomele provocare de epilepsie variaza de la caz la caz. Unii oameni isi manifesta o criza doar privind in gol pentru cateva secunde in timp ce altii au convulsii puternice.
Hipocondrioza
Ce este hipocondrioza?
Cine poate fi afectat de hipocondrioza?
Care sunt cauzele hipocondriozei?
Cum se pune diagnosticul de hipocondrioza?
Cu ce boli trebuie diferentiata hipocondrioza?
Meningiomul cerebral
Un meningiom este o tumora care apare la meninge - membranele care inconjoara creierul si maduva spinarii. Cele mai multe meningioame sunt necanceroase (benigne), totusi, in cazuri mai rare se poate ca un meningiom sa fie conceros (malign). Unele meningioame sunt clasificate ca fiind atipice, ceea ce inseamna ca sunt nici benigne, nici maligne, ci mai degraba in intre.
Narcisismul
Narcisismul este un termen folosit pentru a descrie precaderea cu care se pune accentul pe sine si pe auto-admiratie, stare care este dusa la extrem. Cuvantul "narcisism" vine de la un mit grecesc, in care un barbat frumos tanar pe nume Narcissus vede reflexia lui intr-un bazin de apa si se indragosteste de sine.
Psihoza maniaco-depresiva (tulburarea bipolara)
Psihoza maniaco-depresiva denumita si tulburarea bipolara sau psihoza periodica reprezinta o tulburare mintala ce consta in modificarea anormala a starii psihice, energiei si abilitatii de functionare a unei persoane. Astfel, apare succesiunea episoadelor depresive cu episoadele maniacale. Spre deosebire de variatiile starii psihice ale unei persoane normale de-a lungul vietii, simptomele acestei boli sunt mult mai severe.
Retardarea mintala
Ce este deficitul intelectual?
Care sunt cauzele?
Cum se pune diagnosticul?
Cum se clasifica?
Elemente asociate
Cu ce trebuie diferentiata?
Care este tratamentul?
Care este evolutia retardarii mintale?
Bibliografie
Schizofrenia
Prin schizofrenie se intelege o boala psihica caracterizata printr-o simptomatologie variata in care predomina fenomenele de disociatie psihica
Tulburarea algica
Ce este tulburarea algica?
Care sunt simptomele tulburarii algice?
La cine apare tulburarea algica?
Care sunt cauzele tulburarii algice?
Date de laborator asociate
Evolutie
Cu ce se diferentiaza tulburarea algica?
Tratament
Tulburarea conversiva
Ce este tulburarea conversiva?
Care sunt simptomele tulburarii conversive?
Terapie
Tulburarea de personalitate antisociala
Tulburarea de personalitate antisociala este un tip boala psihica cronica, in care o persoana percepe comportamentul social in mod anormal si distructiv.
Tulburarea de somatizare (Sindromul Briquet)
Ce este tulburarea de somatizare?
Care sunt cauzele tulburarii de somatizare?
Evolutie si prognostic
Cu ce boli trebuie diferentiata?
Tratament
Tulburarea dismorfica corporala sau "sindromul urateniei inchipuite"
Ce este tulburarea dismorfica corporala?
Care sunt cauzele?
Care sunt criteriile de diagnostic?
Cu ce alte tulburari trebuie diferentiata?
Evolutie
Tratament
Tulburari psihice legate de consumul de alcool
Efectele alcoolului
Metabolizarea alcoolului
Personalitatea alcoolicilor
Afectiuni psihice asociate consumului de alcool
Aspecte clinice
Intoxicatia alcoolica acuta
Toleranta
Dipsomania
Intoxicatia alcoolica idiosincrazica
Dependenta cronica
Sevrajul
Tratament
Tratamentul sevrajului
Tulburari amnestice persitente induse de alcool
Alte complicatii
Bibliografie
Tulburarile somatoforme
Ce sunt tulburarile somatoforme?
Care sunt tulburarile somatoforme?
Ce au in comun tulburarile somatoforme?
Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007