Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
DILTIAZEM, comprimate

Compozitie:
Fiecare comprimat contine 60 mg clorhidrat de diltiazem.

Actiune terapeutica:
Diltiazem este un antagonist al canalelor lente de calciu capabil sa imbunatateasca circulatia coronariana si sa reduca in acelasi timp rezistenta periferica si consumul miocardic de oxigen. In acest mod medicamentul mareste rezistenta cardiaca la efort, descreste frecventa atacurilor de angina si reduce tensiunea arteriala ridicata. Peak-ul plasmatic se realizeaza la 2 - 4 ore dupa administrare, T 1/2 este de 4 - 7 ore, se elimina prin urina si fecale.

Indicatii:
Diltiazem este indicat in profilaxia si terapia anginei pectorale cronice stabile, anginei Prinzmetal, hipertensiunii arteriale esentiale usoare si moderate, dupa infarctul miocardic precum si in tulburarile de ritm cardiac.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate cunoscuta la clorhidratul de diltiazem, hipotensiune (presiune sistolica sub 90 mm Hg), insuficienta cardiaca congestiva, tulburari de conducere (bloc atrioventricular sau sino-atrial de gradul II sau III). Diltiazem nu va fi administrat in timpul sarcinii si al lactatiei. La femeile de varsta fertilitatii trebuie exclusa sarcina inainte de inceperea tratamentului si trebuie instituite masuri contraceptive eficiente pe toata durata tratamentului.

Precautii:
Administrarea de Diltiazem concomitent cu medicamente antihipertensive poate duce la o crestere a efectului hipotensor. In consecinta este necesara ajustarea dozei de medicament. Diltiazem trebuie administrat cu precautie la bolnavii cu bloc atrio-ventricular sau insuficienta cardiaca. In cazul in care un bolnav caruia i se administreaza Diltiazem urmeaza sa suporte o interventie chirurgicala sub anestezie generala, medicul anestezist trebuie informat despre acest tratament.

Efecte secundare:
Cele mai frecvente efecte secundare, care uneori pot necesita intreruperea tratamentului sunt: bradicardia sinusala, blocul sino-atrial. Cele mai rare si trecatoare efecte secundare includ: astenie, ameteala, cefalee, insomnie, tulburari digestive (greata, dispepsie, dureri epigastrice, uscaciunea gurii, constipatie sau diaree), somnolenta. Rareori s-a constatat o usoara crestere a nivelului enzimelor hepatice - SGPT etc. Aceste fenomene dispar in general la intreruperea tratamentului sau la reducerea dozei utilizate.

Mod de administrare:
In aritmii cardiace: 1 comprimat de 3 - 4 ori/zi. In cazurile de insuficienta coronariana: 1 comprimat de 3 - 4 ori/zi, dupa mesele principale sau conform prescriptiilor medicului. In cazurile de hipertensiune: 1/2 comprimat de 3 ori/zi pentru formele usoare; 1 comprimat de 3 ori/zi pentru formele severe, doza poate fi marita pana la 2 comprimate de 3 ori/zi.

Supradozare:
Supradozarea poate provoca bradicardie si hipotensiune arteriala. In asemenea situatii se recomanda administrarea ca antidot a atropinei, adrenalinei si glucagonului. In cazurile de bradicardie severa se recomanda electrostimulare.

Forma de prezentare:
Cutie cu 20 comprimate.

Producator: E.I.P.I.C.O.

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007