Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
CONDYLINE, solutie externa

Compozitie:
Condyline solutie 0,5% contine 5 mg per ml podofilo-toxina in solutie de etanol.

Forma farmaceutica:
Solutie pentru uz extern.

Mod de actiune:
Podofilotoxina este componentul cel mai activ al podofilinei, preparat din extracte de plante. Ea are un puternic efect antimitotic si actiune citolitica ducand la necroza condiloamelor acu-minate. Condyline actioneaza mai rapid si mai sigur decat podofilina datorita faptului ca podofilotoxina este purificata si standardizata. Fiind dozat cu acuratete, riscul efectelor secundare este redus, iar tratamentul ambulator este posibil. Ratele de vindecare obtinute sunt ridicate.

Indicatii terapeutice:
Condiloamele acuminate externe.

Contraindicatii:
Condyline nu trebuie utilizat in timpul sarcinii si lactatiei, si nici la copii. Trebuie evitata asocierea Condyline cu alte preparate de podofilina.

Precautii:
Dupa aplicarea solutiei de Condyline, se lasa sa se usuce bine pentru evitarea producerii intertrigo-ului. Aceasta in special pentru condiloamele localizate mai profund. Trebuie evitat contactul Condyline cu ochii din cauza iritatiei pe care o produce; daca totusi s-a produs accidental, ochii se vor clati foarte bine cu apa din belsug. Iritatia locala si/sau ulceratia membranelor mucoase sanatoase din vecinatatea sau de la baza condiloamelor pot fi prevenite prin aplica-rea unui strat protector de crema (vaselina, unguent cu zinc) pe zonele sanatoase din jur. Aplicarea preparatului pe zone extinse de mucoase poate duce la reactii generale. Totusi determinarile de laborator au aratat ca nivelul sangvin al podofilotoxinei este nesemnificativ, el fiind de 5-17 ng/ml la doua ore de la administrare. Nu au fost inregistrate niveluri serice toxice dupa administrarea locala la doze de 0,5 mg/kg corp. Mica doza absorbita se excreta biliar si renal.

Sarcina si alaptare:
Studii efectuate la om au aratat ca produsul poate fi daunator in cursul sarcinii.

Efecte secundare:
Efectele adverse locale apar de obicei impreuna cu efectul terapeutic optim, in ziua a doua si a treia de tratament, cand incepe necroza condiloamelor. In general, aceste efecte adverse sunt moderate si constau in roseata cu putina durere si/sau ulceratia superficiala a epiteliului din zona tratata. Durerea in timpul aplicarii Condyline este de asteptat. Edemul si balanopostita au fost semnalate la pacientii cu vegetatii mari in pliul preputial. Aceste efecte locale se diminueaza dupa cateva zile de terapie antiinflamatorie topica (de exemplu cu corticosteroizi topici).

Posologie si mod de administrare:
Condyline se aplica cu atentie de doua ori pe zi pe condiloame cu ajutorul unui aplicator inclus in pachet. Apoi se lasa sa se usuce. Aplicatiile se fac de doua ori pe zi timp de trei zile consecutiv. Acest tratament poate fi repetat in fiecare saptamana timp de maximum cinci saptamani succesive. De evitat orice contact al Condyline cu pielea sanatoasa.

Proprietati farmacocinetice:
Absorbtie: Teste de absorbtie la pacientii tratati cu 0,5% podofilotoxina au aratat ca aplicarea a 0,01 - 0,05 ml in decurs de 3 zile la 10 pacienti nu a produs nivele evidentiabile de podofilotoxina in ser la 1/2 ora pana la 1 ora dupa tratament. O doza de 0,1 ml (condilom cu o suprafata totala < 4 cm2 a produs un nivel seric de 5 ng/ml dupa 1-2 ora, care a scazut apoi la 3 ng/ml dupa 4 ore. La doza de 0,15 ml s-au obtinut valori comparabile. Totusi un nivel de 1 ng/ml a ramas in ser (la 5 pacienti) la 12 ore dupa aplicatie. La 7 pacienti cu leziuni extrem de intinse la care s-au aplicat 0,1 - 1,5 ml s-au inregistrat nivele maxime de 1 - 17 ng/ml dupa 1-2 ore. Studii efectuate pe 52 pacienti au aratat ca o doza mai mare de 0,1 ml este doar rareori necesara pentru tratamentul condiloamelor. Distributie, biotransformare si eliminare: Dupa aplicarea de 0,1 ml podofilotoxina 0,5% de 2 ori pe zi s-a constatat un clearance relativ lung al substantei, ceea ce ar putea constitui un indiciu ca distributia se face dupa modelul cu 2 compartimente. Din datele obtinute prin studiile de absorbtie se poate concluziona ca timpul de injumatatire plasmatica al podofilotoxinei este intre 1- 41/2 ore. Nu s-a consemnat acumulare de podofilotoxina.

Termen de valabilitate:
Condyline se va pastra la temperatura camerei si se va utiliza doar pana la data indicata pe ambalaj.

Forma de prezentare:
Flacon cu 3,5 ml Condyline solutie 0,5%.

Producator: Yamanouchi Europe BV

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007