Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
PIMAFUCIN, crema, picaturi, ovule, tablete

Compozitie:

Pimafucin crema Pimafucin picaturi* Pimafucin ovule vaginale Pimafucin tablete orale
Natamicina 20 mg/g 25 mg/ml 100 mg/ovul 100 mg/tb.

*contine conservant clorura de benzalconiu.

Lista de excipienti:
Pimafucin crema: cetiol V, ceara de cetilesteri, alcool cetostealic, sulfat de sodiu lauril, metilparahidroxibenzoat, propil parahidroxibenzoat, propilen glicol si apa purificata. Pimafucin picaturi: clorura de benzalconiu, clorura de sodiu si apa purificata. Pimafucin tablete orale: amidon de cartofi, povidona, stearat de magneziu, lactoza, gelatina, guma arabica, metilparahidroxibenzoat, carbonat de calciu, caolina, talc, acetat ftalat de celuloza, triacetat de glicerol, opaglos 6 000, dioxid de titan si sucroza. Pimafucin ovule vaginale: Alcool cetilic, grasime solida (adeps solidus), trioleat de sorbitam, polisorbat 80, hidrogen sodiu carbonat si acid adipic.

Mod de actiune:
Natamicina este o substanta polienica cu spectru larg de actiune, activa impotriva fungilor patogeni, in special Candida albicans si impotriva microorganismelor ca: Rhodotorula si Torulopsis, Epidermophyton, Tricophyton, Microsporum, Aspergillus si Scopulariopsis. Prin actiunea sa fungicida, natamicina se leaga ireversibil de componenta sterol a membranei celulare, distrugand microorganismele mentionate. Natamicina este un produs activ topic. Nefiind absorbita, utilizarea natamicinei prezinta siguranta chiar si pentru categoriile de bolnavi vulnerabili (gravide, nou-nascuti etc.).

Indicatii terapeutice:
Pimafucin crema: in infectii ale pielii, unghiilor si ale patului unghial, intertrigo, infectia interdigitala datorate Candidei albicans si altor microorganisme sensibile la natamicina; in extinderea vaginitei candidozice la regiunea inghinala; in rush-ul scutecelor etc. Pimafucin solutie: in candidozele dezvoltate in urma unui tratament prelungit cu antibiotice; in otomicoze sau otite externe; in candidoza unghiilor si a pielii. Pimafucin ovule vaginale: in vaginita produsa de Candida albicans. Pimafucin tablete orale: in candidoza intestinala; datorita invelisului enteric al tabletelor, natamicina trece nemodificata prin stomac si isi poate exercita actiunea la nivel intestinal. In tratamentul adjuvant al celui topic in infectiile pielii si unghiilor, produse de Candida albicans si Trichomonas.

Contraindicatii:
Pimafucin crema, picaturi si tablete orale nu au contraindicatii. Nu s-a raportat nici un caz de reactie alergica la natamicina. Pimafucin ovule vaginale: Preparatul contine si alcool etilic. In caz de hipersensibilitate la acest compus, tratamentul trebuie intrerupt.

Efecte secundare:
Pimafucin crema nu are efecte adverse. Pimafucin picaturi: Rareori poate produce o usoara iritatie sau o senzatie de arsura la nivelul mucoasei, pe locul aplicarii. Pimafucin ovule vaginale: Rareori in timpul terapiei se poate observa o hipersensibilizare la alcool etilic, ceea ce implica intreruperea tratamentului. O senzatie usoara de arsura locala dupa introducerea ovulului poate fi perceputa, dar acest lucru nu impiedica continuarea terapiei. Pimafucin tablete orale: In unele cazuri la inceputul tratamentului pot surveni greata si diareea, care de obicei dispar odata cu continuarea terapiei.

Incompatibilitati:
Nu se mentioneaza.

Sarcina si alaptare:
Din datele existente Pimafucinul poate fi folosit conform prescriptiilor si in cursul sarcinii si alaptarii.

Posologie si mod de administrare:
Pimafucin crema: 1-4 aplicari pe zi in regiunea afectata; Durata tratamentului: 2-3 saptamani. Pimafucin in otomicoze: se aplica 2-3 picaturi in ureche dupa o prealabila curatire a acesteia; in dermatomicoze: se aplica 1-2 picaturi de 3-4 ori pe zi in functie de extinderea leziunii. Pimafucin ovule: seara inainte de culcare se introduce adanc in vagin un ovul de Pimafucin. Se administreaza un ovul vaginal pe zi timp de 3-6 zile. Tratamentul se intrerupe in timpul ciclului menstrual si se reia dupa oprirea sangerarii. Pimafucin tablete orale: candidoza intestinala: - adulti: 1 tableta p.o. de patru ori pe zi timp de 7 zile; copii: 1 tableta p.o. de 2 ori pe zi timp de 7 zile; candidoza unghiilor: 1 tableta p.o. de 4 ori pe zi timp de 2-3 luni in asociere cu tratamentul local cu Pimafucin crema; candidoza extinsa a pielii: 1 tableta p.o. de 4 ori pe zi pentru adulti. Tratamentul se face pana la o saptamana dupa completa disparitie a simptomelor clinice ca un adjuvant al terapiei locale cu Pimafucin crema. In cazurile rezistente de vaginita produse de Candida albicans, tratamentul local cu ovule vaginale poate fi asociat cu o tableta orala de Pimafucin p.o. de 4 ori de zi timp de 10-20 de zile pentru adulti. La copii, in candidoza vaginala, se administreaza 50 mg de 2-4 ori pe zi.

Supradozare:
Supradozarea prelungita a Pimafucin nu are efecte adverse pe tegumente sau mucoase, iar efectele sistemice rezultate in urma acestui tratament sunt virtual excluse. Ingestia accidentala a intregului continut al unui flacon sau tub, nu cauzeaza probabil nici un fel de efecte toxice deoarece nu se produce absorbtia intestinala.

Termen de valabilitate:
Pimafucin crema: 4 ani. Pimafucin picaturi: 2 ani. Pimafucin ovule: 2 ani. Pimafucin tablete: 4 ani.

Conditii speciale la depozitare:
Pimafucin poate fi pastrat la temperatura camerei (15-25C) si nu se va utiliza dupa expirarea datei mentionate pe ambalaj. Se recomanda pastrarea Pimafucinului solutie la intuneric (in ambalajul sau).

Forma de prezentare:
Pimafucin crema: tuburi a 30 g. Pimafucin picaturi: flacoane a 20 ml, 2,5%. Pimafucin ovule: cutii de carton cu cate trei ovule vaginale. Pimafucin tablete: flacoane continand 20 tablete enterice.

Producator: Yamanouchi Europe BV

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007