Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Expression #5 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'emed_emedonline.l.tag_modid' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by
FEM 7, plasturi transdermici

Compozitie:
Estradiol 1,5 mg (corespunde unei rate de eliberare de 50 g/24 ore).

Forma farmaceutica:
Plasture transdermic. Sistem matriceal auto-adeziv de generatia a III-a. Estradiolul este dispersat prin inter-mediul unui polimer adeziv, nu necesita un imbunatatitor al dispersiei. Plasture cu forma octogonala, flexibil, subtire, transparent, su-prafata activa de 15 cm2.

Proprietati farmacodinamice:
Substitutia transdermica cu estro-geni combate tulburarile datorate deficientei de estrogeni induse de scaderea estradiolului ovarian, ca de ex. valuri de caldura, transpiratii, osteoporoza. Estrogenul exogen va scadea lipoproteinele cu densitate joasa cu risc aterogen (LDL) si va creste lipoproteinele cu densitate inalta (HDL) la femeile in perioada de post-menopauza.

Proprietati farmacocinetice:
Un plasture contine 1,5 mg estradiol si elibereaza aproximativ 50 g estradiol/24 ore (utilizand 23% din substanta activa). Asigura un nivel plasmatic cu actiune terapeutica timp de 7 zile. Nu prezinta efecte secundare datorate unui prim pasaj hepatic, nivelele fiziologice de estradiol afecteaza mai putin ficatul decat in cazul administrarii orale. Mentine un raport estrone-estradiol apropiat de cel fiziologic, prezent anterior menopauzei. Mentine o concentratie plasmatica medie de estradiol intre 35 - 40 de pg/ml reducand astfel incidenta sangerarilor cu 50%.

Indicatii:
Ameliorarea simptomelor de menopauza. Prevenirea si tratamentul osteoporozei la femeile considerate cu risc de fracturi.

Contraindicatii:
Sarcina, perioada de lactatie, neoplasm estrogeno-dependent, cancer mamar. Hemoragii genitale patologice nediagnos-ticate, afectiuni renale severe, boli hepatice acute sau cronice sau in antecedente, afectiuni hepatice la pacientii la care testele hepatice nu s-au normalizat. Sindromul Rotor sau sindromul Dubin-Johnson.

Toleranta:
Aderenta si toleranta la nivelul pielii sunt cel putin la fel de bune ca si in cazul plasturelui transdermic cu estrogeni, prescris cel mai frecvent pentru 3-4 zile.

Efectele secundare sistemice sunt similare cu cele date de alti plasturi transdermici cu estrogeni.

Producator: Merck KGaA

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007