Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Expression #5 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'emed_emedonline.l.tag_modid' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by
OESCLIM, dispozitiv de administrare transdermica

Identificarea produsului:

Oesclim 25 g/ 24 ore, dispozitiv de administrare transdermica (5 mg/11 cm2).
Oesclim 37,5 g/ 24 ore, dispozitiv de administrare transdermica (7,5 mg/16,5 cm2).
Oesclim 50 g/ 24 ore, dispozitiv de administrare transdermica (10 mg/22 cm2).
Oesclim 75 g/ 24 ore, dispozitiv de administrare transdermica (15 mg/33 cm2).
Oesclim 100 g/ 24 ore, dispozitiv de administrare transdermica (20 mg/44 cm2).

Compozitie calitativa:
Estradiol hemihidrat. Compozitia matritei adezive: Poli(etilen - vinil acetat) de inalta vascozitate (EVA), Poli(etilen - vinil acetat) de joasa vascozitate (EVA), Etilceluloza, Octildodecanol, Dipropilen glicol.

Compozitia filmelor protectoare:
Film spongios bej* - Film de poliester tratat cu silicon ** *Film protector fix: poli (etilen - vinil acetat) ** film protector mobil: poli(etilen - silicon tereftalat).

Compozitie cantitativa:

Oesclim 25 g/ 24 ore: Estradiol hemihidrat - 5,00 mg pentru un plasture de 11 cm2
Oesclim 50 g/ 24 ore: Estradiol hemihidrat - 10,00 mg pentru un plasture de 22 cm2
Oesclim 37,5 g/ 24 ore: Estradiol hemihidrat - 7,5 mg pentru un plasture de 16,5 cm2
Oesclim 75 g/ 24 ore: Estradiol hemihidrat - 15 mg pentru un plasture de 33 cm2
Oesclim 100 g/ 24 ore: Estradiol hemihidrat - 20,00 mg pentru un plasture de 44 cm2

Formula farmaceutica:
Dispozitiv de administrare transdermica. Cutie a 8 plicuri cu un sistem terapeutic transdermic.

Clasa farmaco-terapeutica:
Estrogeni. (G: sistem uro-genital si hormoni sexuali).

Indicatii terapeutice:
Acest medicament contine un estrogen natural. Acest medicament se recomanda tratamentului tulburarilor legate de menopauza (eriteme, traspiratie excesiva, tulburari urinare, uscaciune vaginala etc.). Oesclim este indicat pentru prevenirea osteoporozei. Acest produs poate fi prescris de doctorul dumneavoastra si pentru alte afectiuni.

Contraindicatii:
Acest produs nu este indicat a se folosi in urmatoarele situatii: disfunctii tromboembolice curente (flebita, embolie pulmonara, infarct de miocard); anumite afectiuni ale ficatului; anumite tumori ale sanului sau uterului; sangerare vaginala nediagnosticata. Daca nu este indicat de medicul dumneavoastra, acest medicament nu va fi de regula utilizat in urmatoarele cazuri: flebita sau embolie pulmonara de data recenta; anumite afectiuni ale inimii. Pentru orice nelamurire nu ezitati sa va adresati medicului curent sau farmacistului dumneavoastra. Avertizare importanta: Daca simptomele persista in pofida tratamentului, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra.

Precautii:
Un examen medical se impune inainte si in mod periodic in timpul tratamentului. Informati medicul despre orice afectiune trecuta si despre orice manifestare care apare in timpul tratamentului. Urmariti recomandarile medicului, in special cele legate de tratamentul cu progesteroni combinat in general cu acest medicament. A se pastra la loc ferit de copii, chiar si dupa utilizare.

Interactiuni medicamentoase si alte interactiuni:
Pentru a evita posibilele interactiuni cu alte medicamente, va rugam sa informati medicul curent despre medicamentele pe care le utilizati si despre semnele anormale pe care le observati in timpul tratamentului. Pentru orice nelamurire, nu ezitati sa cereti sfatul medicului sau farmacistului dumneavoastra.

Sarcina si alaptare:
Acest medicament nu se administreaza in timpul graviditatii. Daca folositi din greseala acest tratament in timpul graviditatii, il opriti; nici o alta masura nu se impune.

Mod de utilizare:
Dozare: Oesclim se aplica de doua ori pe saptamana, respectiv plasturele se schimba la fiecare 3 sau 4 zile. Doza trebuie adaptata fiecarei paciente: utilizati Oesclim conform prescriptiei medicului dumneavoastra. Produsul poate fi aplicat timp de 24 (pana la 28) de zile urmat de o intrerupere de 2 (pana la 7) zile. Acest lucru impune folosirea a 7 (la 8) plasturi pentru un ciclu. Medicul dumneavoastra va poate prescrie tratamentul folosind o alta schema terapeutica mai bine adaptata situatiei dumneavoastra. Pentru a va fi de folos, am inclus o schema care indica zilele saptamanii in care trebuie sa schimbati plasturele si ziua in care trebuie sa inlaturati al 7-lea plasture (a 25-a zi a ciclului). Doctorul dumneavoastra va poate prescrie un alt medicament hormonal (un progesteron) in acelasi timp cu plasturele timp de cel putin 12 zile de tratament cu Oesclim. O sangerare asemanatoare cu cea menstruala poate aparea in perioada de intrerupere a tratamentului. Aceasta sangerare este normala si usoara. Daca aveti o sangerare abundenta si neregulata, va rugam sa va consultati medicul.

Mod de administrare.
Cum se aplica Oesclim:
Fiecare ambalaj contine un plasture. Rupeti ambalajul de-a lungul unei laturi. Nu utilizati foarfeci care ar putea distruge plasturele. Scoateti plasturele din ambalaj. Plasturele este alcatuit dintr-o parte ce contine substanta activa si un film protector transparent. Dezlipiti filmul protector si evitati atingerea cu degetele a partii adezive a plasturelui. Odata dezlipit filmul protector, Oesclim trebuie aplicat imediat pe fese, trunchi sau pe partea superioara a bratului sau a coapsei, intr-un loc care nu prezinta pliuri sau face obiectul frecarii de haine, intr-un loc unde pielea este uscata, neiritata si netratata cu lotiune sau crema. Oesclim nu trebuie aplicat pe sani. Nu aplicati 2 plasturi consecutivi pe aceeasi parte. Verificati ca plasturele sa fie lipit corect pe toata suprafata sa, tinand apasat cateva secunde cu palma.

Cum se indeparteaza Oesclim:
Pentru a indeparta Oesclim, ridicati un colt al acestuia si trageti. Plasturele contine inca estrogeni si dupa utilizare, dar in cantitati insuficiente pentru a fi efectiv. Indoiti plasturele folosit in doua cu partea adeziva in interior inainte de a-l arunca.

Masuri speciale:
Puteti face dus sau baie in timp ce purtati plasturele. Daca plasturele se dezlipeste, incercati sa-l lipiti la loc pe pielea uscata. Daca acest lucru nu este posibil, folositi un plasture nou pe care il veti inlocui in ziua prevazuta initial pentru plasturele care s-a dezlipit. Urmariti in continuare schema prevazuta initial de schimbare a plasturilor. Plasturele produce iritatii ale pielii: Puteti constata o senzatie de mancarime in timpul aplicarii plasturelui, sau inrosire a pielii dupa inlaturarea acestuia. Aceste semne sunt minore si vor disparea repede. Daca aveti o senzatie de disconfort, lipiti plasturele in alta parte (dar nu pe sani). Frecventa si momentul cand trebuie sa luati acest medicament: Oesclim trebuie schimbat de doua ori pe saptamana, respectiv la fiecare 3 sau 4 zile.

Supradozare:
Supradozarea produce in general o senzatie dureroasa in sani, senzatie de umflare a stomacului si anxietate. Aceste semne dispar cand plasturele este inlaturat sau doza este scazuta. Daca uitati sa aplicati plasturele la timp: Nu va impacientati, insa schimbati plasturele cat mai repede. Ulterior, urmariti cu atentie schema initiala de inlocuire a plasturilor. In toate cazurile, urmati cu strictete instructiunile prescrise de medicul dumneavoastra.

Reactii adverse:
Daca constatati persistenta eritemelor, dureri de cap, secretii mamare, iritatia ochilor la contactul lentilelor de contact, durere mamara sau reactii ale pielii (inrosire sau mancarime la locul aplicarii), consultati medicul, care poate modifica tratamentul in functie de situatia dumneavoastra specifica. Consultati medicul daca observati o sangerare vaginala in orice moment altul decat acela al perioadei de intrerupere a tratamentului. Nu ezitati sa cereti sfatul medicului sau farmacistului dumneavoastra si informati-l in legatura cu orice efect nedorit sau disconfort. Informati medicul sau farmacistul dumneavoastra in legatura cu orice efect nedorit sau disconfort care nu a fost mentionat mai sus.

Conditii de pastrare:
Acest produs trebuie pastrat la o temperatura mai mica de 25C. Nu depasiti data de expirare notata pe exteriorul invelisului.

Producator: Laboratoires Fournier

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007