Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
LINESTRENOL, comprimate

Compozitie:
1 comprimat contine 5 mg linestrenol.

Actiune terapeutica:
Progestativ cu administrare orala, cu actiune asupra mucoasei uterine, antigonadotropa si antiovulatorie.

Farmacocinetica:
Linestrenol este absorbit bine dupa administrare orala. Linestrenol este metabolizat in ficat si eliminat prin rinichi. O mica parte se elimina prin fecale.

Indicatii:
Tulburari functionale ale ciclului menstrual, dismenoree, endometrioza, suprimarea ciclului menstrual, mastopatia chistica fibroasa (mastita chistica) si ca tratament adjuvant in cancerul de endometru si a metastazelor sale.

Dozare si mod de administrare:
Comprimatele se inghit cu putina apa, fara a fi sfaramate, posologia fiind urmatoarea: tulburari functionale ale ciclului menstrual: meno- si metroragii, hemoragii juvenile: 2 comprimate/zi timp de 10 zile. Hemoragia se va opri cateva zile mai tarziu. In timpul celor 4 cicluri urmatoare, 1 comprimat/zi de la a 16-a la a 26-a zi a ciclului inclusiv, prima zi a menstruatiei fiind prima zi a ciclului. Meno- si metroragii grave: 2 comprimate/zi timp de 10 zile, urmate de 1 comprimat/zi timp de 3 luni fara intrerupere. Polimenoree: 1 comprimat/zi timp de 20 zile, incepand de la a 5-a zi a ciclului. Acest tratament trebuie sa fie repetat de 2-3 ori. Amenoree: Tratamentul cu Linestrenol poate fi asociat la administrarea unui estrogen. Astfel, de exemplu, un estrogen oral va fi administrat o data pe zi timp de 25 zile si un comprimat de Linestrenol o data/zi timp de 10 zile incepand de la prima zi a tratamentului cu estrogen. Dupa o hemoragie de privatiune: 1 comprimat/zi de Linestrenol de la a 16-a zi a ciclului la a 25-a zi inclusiv, prima zi a menstruatiei fiind prima zi a ciclului. Acest tratament asociat sau nu la administrarea unui estrogen, poate sa fie repetat timp de 3 cicluri. Oligomenoree: 1 comprimat/zi de la a 16-a zi la a 25-a zi a ciclului, prima zi a menstruatiei fiind prima zi a ciclului. Dismenoree: vezi amenoree. Cand este indicata suprimarea ovulatiei: 1 comprimat/zi de la a 5-a zi a ciclului, prima zi a menstruatiei fiind prima zi a ciclului. Endometrioza, suprimarea menstruatiei, mastopatie chistica fibroasa (mastita chistica): 1 comprimat/zi de la a 5-a zi a ciclului, prima zi a menstruatiei fiind prima zi a ciclului. Acest tratament trebuie continuat toata perioada in care se doreste suprimarea menstruatiei. Pacientele suferinde de mastopatie chistica fibroasa trebuie sa fie tratate timp de 3-4 luni cel putin si cele suferinde de endometrioza timp de 6 luni cel putin. Daca in timpul tratamentului are loc o hemoragie intercurenta, doza trebuie marita la 2 sau 3 comprimate/zi timp de 3-5 zile. Tratamentul adjuvant al cancerului de endometru si a metastazelor sale: 6-10 comprimate/zi, perioade prelungite. Insuficienta luteala: tratament discontinuu: 2 comprimate/zi din ziua a 10-a sau a 15-a a ciclului pana in ziua a 25-a, sau din ziua a 5-a pana in ziua a 25-a, in functie de caz. Mastodinie si mastopatie: 1-2 comprimate/zi din ziua a 10-a sau a 15-a pana in ziua a 25-a, in functie de severitate. Contraceptie: 2 comprimate/zi din ziua a 5-a pana in ziua a 25-a a ciclului.

Contraindicatii:
Sarcina, tromboflebita, tulburari tromboembolice (actuale sau in antecedente), insuficienta hepatica, icter, sindrom Dubin-Johnson sau Rotor si un trecut de icter gravidic, hemoragie genitala a carui diagnostic nu este stabilit.

Precautii:
Se va evita cateva saptamani inaintea interventiilor chirurgicale si in caz de imobilizare prelungita; prudenta la renali, la bolnavii cu epilepsie, migrena, astm bronsic si afectiuni cardio-vasculare.

Reactii adverse:
Uneori greata, voma, crestere in greutate, sangerari intermenstruale, cefalee; rareori tromboflebita, icter sau hepatita anicterica, prurit generalizat, hipertensiune arteriala, fenomene de virilizare; poate provoca virilizarea fatului feminin si alte malformatii congenitale.

Sarcina si alaptare:
Nu se administreaza in sarcina si lactatie.

Interactiuni medicamentoase:
Barbituricele, fenitoina, rifampicina scad eficacitatea linestrenolului. Se evita asocierea cu antidepresivele triciclice, haloperidolul, cloramfenicolul si sulfamidele antibacteriene. Linestrenolul scade indirect actiunea hipoglicemiantelor orale si a guanetidinei.

Supradozare:
Simptome: greata si voma. Linestrenol are o toxicitate foarte scazuta. Tratament: simptomatic.

Forma de prezentare:
Flacoane cu 30 comprimate.

Conditii de pastrare:
Ferit de lumina, umiditate si caldura, in locuri inaccesibile copiilor.

Termen de valabilitate: 3 ani.

Producator: Terapia S.A.

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007