Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
EUTHYROX 25, 50, 100, 150, 200, tablete

Compozitie:
1 tableta contine 25 g/ 50 g/ 100 g/ 150 g/ 200 g levotiroxina sodica.

Indicatii:
Gusa eutiroidiana; profilaxia recidivelor dupa tiroidectomie; hipotiroidie; terapie simultana in caz de tratament al hipertiroidiei cu antitiroidiene de sinteza, dupa obtinerea eutiroidiei metabolice; adenocarcinomul tiroidian (dupa tiroidectomie) - cu exceptia preparatului Euthyrox 25.

Contraindicatii:
1) Hipertiroidie (exceptand cazul medicatiei de asociere a levotiroxinei cu antitiroidiene de sinteza in tratamentul hipertiroidiei).

2) Sarcina: utilizarea hormonilor tiroidieni in asociere cu antitiroidiene de sinteza in tratamentul hipertiroidiei este contraindicata in sarcina. Este importanta evitarea hipertiroidiei indusa prin tratament la bolnavii cu insuficienta coronariana, insuficienta cardiaca si tahiaritmii.

Efecte secundare:
In caz de supradozaj (in special in cazurile in care doza a fost crescuta prea repede): apar simptome de hipertiroidie (de ex. flapping tremor, tahicardie, hiperhidroza, diaree, scadere ponderala, senzatie subiectiva de neliniste).

Interactiuni medicamentoase:
Fenitoina, salicilati, furosemid (in doze mari) clofibrat: conduc la un nivel plasmatic crescut al hormonului tiroidian; anticoagulante orale: prelungirea timpului de protrombina; antidiabetice orale: scaderea intensa sau redusa a glicemiei. Nota: Daca se suspecteaza o hipertiroidie, este necesara luarea masurilor pentru diagnosticare, inainte de inceperea tratamentului cu Euthyrox. In caz de hipotiroidie de cauza hipofizara, trebuie determinat daca exista in acelasi timp si o insuficienta corticosuprarenaliana. Daca este cazul, trebuie tratata mai intai insuficienta corticosuprarenaliana.

Mod de administrare:
Datele urmatoare pot folosi ca linii directoare: Necesarul zilnic de levotiroxina trebuie stabilit prin investigatii clinice si parametrii de laborator (de ex. determinarea T4, testul la TRH). La inceput se va administra o doza mica. Gusa eutiroidiana: Adolescenti: 50-150 g/zi. Adulti: 75-200 g/zi. Profilaxia recidivelor dupa tiroidectomie: 75-200 g/zi. Hipotiroidie: adulti: tratament de inceput: 25-50 g/zi. Doza de intretinere: 125-250 g/zi. Copii (in varsta de 1-12 luni) nascuti la termen: 25-50
g/zi (administrarea corecta facandu-se prin efectuarea de teste hormonale repetate). Prematuri: 12,5-25 g/zi. Copii mici (in varsta de 13-24 luni) nascuti la termen: 50-75 g/zi. Prematuri: 25-50 g/zi. Copii (3-5 ani): 75 g/zi. Nota: la copiii sanatosi din punct de vedere cardiac se va incepe tratamentul direct cu doza de intretinere corespunzatoare. La adulti, doza trebuie crescuta treptat. Terapia concomitenta in caz de tratament al hipertiroidiei cu antitiroidiene de sinteza: 50-100 g/zi. Adenocarcinom tiroidian (dupa tiroidectomie): 175-300 g/zi. Se va administra: ca doza zilnica, unica, dimineata pe nemancate, cu 30 de minute inainte de micul dejun, de preferat cu putin lichid.

Forma de prezentare:
Cutii a 100 tablete de 25 g. Cutii a 100 tablete de 50 g. Cutii a 100 tablete de 100 g. Cutii a 100 tablete de 150 g. Cutii a 100 tablete de 200 g.

Producator: Merck KGaA

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007