Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
TETRACICLINA, capsule

Compozitie:
Tetraciclina 250 mg - capsule continand clorhidrat de tetraciclina echivalent cu 250 mg tetraciclina baza.

Date farmacologice:
Tetraciclina este un antibiotic bacteriostatic cu spectru larg de actiune. Este activa fata de: coci grampozitivi (Streptococcus pyogenes, Diplococcus pneumoniae); coci gramnegativi (Neisseria meningitidis, Neisseria gonorrhaeae); bacili grampozitivi (Clostridium tetani, Corynebacterium diphteriae); bacili gramnegativi (Brucella, Escherichia coli, Haemophilus influenzae, Haemophilus pertusis, Bacteroides sp., Shigellae); spirochete (Treponema pallidum); rickettsii; Mycoplasma sp.; protozoare (Entamoeba histolytica); actinomicete (Actinomyces israeli); virusuri mari. Tetraciclina prezinta absorbtie digestiva buna si o buna difuziune tisulara. Produsele lactate, hidroxidul de aluminiu, compusii de calciu, magneziu si fier, colestiramina diminueaza absorbtia intestinala a tetraciclinei.

Indicatii:
Se utilizeaza in tratarea infectiilor cu germeni sensibili, dupa efectuarea antibiogramei. Este cel mai des recomandata in: infectii cu stafilococi penicilino- si streptomicino-rezistenti; dizenteria bacilara rezistenta la antibiotice, unele paratifoide rezistente la cloramfenicol, bruceloza, holera, tifos exantematic, rickettsioze; infectii respiratorii - pneumonie cu pneumococ, stafilococ, streptococ, H. infuenzae, Klebsiella, pneumonie atipica, abces pulmonar, faringite, amigdalite, sinuzite; infectii hepato-biliare, colecistite, angiocolite; infectii ale tesuturilor moi - furunculoza, abcese, plagi traumatice si postoperatorii, impetigo; infectii urinare cu germeni sensibili, concomitent cu mentinerea unui pH acid al urinii, in care tetraciclinele actioneaza mai bine.

Contraindicatii:
In caz de germeni rezistenti sau fenomene de sensibilizare la antibiotic. Insuficienta renala. Se evita in timpul sarcinii, alaptarii si la copii sub 8 ani. Precautii in insuficienta hepatica si in caz de obstructie biliara.

Reactii adverse:
Fenomene gastrice: greata, voma, diaree, colici abdominale, pancreatita; tulburari pe mucoase: stomatite, glosite, vaginite, rectite, eruptii cutanate (mai rar); cresterea ureei in sange la cei cu insuficienta renala; pigmentarea dintilor, carii (la doze mari sau la copii a caror mame au primit tetraciclina in timpul sarcinii; apar si la copiii care au fost tratati ei insisi, pe durata scurta); depuneri in oase, chiar tulburari de crestere (cand se administreaza la copii mici sau in ultima perioada a sarcinii); reactii alergice, fotosensibilizare; preparatele expirate sau tinute mult timp la caldura si umezeala au toxicitate sporita datorita produsilor de degradare, determinand un sindrom tip Fanconi dobandit.

Interactiuni medicamentoase:
Nu se asociaza cu alte antibiotice. Produsele lactate, antiacidele, suplimentele de fier si zinc, colestiramina, scad absorbtia intestinala a tetraciclinei (se administreaza la distanta de 2 ore). Prudenta la asocierea cu metoxifuran (nefrotoxicitate); anticoagulante cumarinice (risc de hemoragii); sulfamide antidiabetice (creste glicemia); anticonceptionale orale (scad efectul anticonceptional).

Mod de administrare:
Tetraciclina se administreaza oral, in prize egale, la 6 ore interval. Adulti: 2 - 4 g/zi in 4 prize, la 6 ore; in gonococie urogenitala 2 g/zi in 4 prize, 5 zile; in infectii genitale cu Chlamydia trachomatis, 3 saptamani. Copii peste 8 ani: 25 - 50 mg/kg/24 ore, in 4 prize la 6 ore. In tratamente prelungite se administreaza concomitent vitamine din complexul B; se asociaza cu Nistatin pentru profilaxia sau tratamentul micozelor.

Conditii de pastrare:
La temperatura camerei, ferit de lumina si umezeala.

Forma de prezentare:
Tetraciclina 250 mg - cutii cu 2 blistere a 10 capsule; ambalaje clinice continand 100 blistere a 10 capsule fiecare.

Producator: PharmaTech

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007