Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
AMPICILINA, capsule, pulbere suspendabila

Compozitie:
Ampicilina 250 mg; Ampicilina Forte 500 mg - capsule continand cantitatea echivalenta de trihidrat de ampicilina corespunzatoare la 250, respectiv 500 mg ampicilina baza. Ampicilina 125 mg/5 ml; Ampicilina 250 mg/5 ml - pulbere suspendabila pentru prepararea a 60 ml suspensie orala, continand 1,5 g, respectiv 3 g ampicilina anhidra sub forma de trihidrat si excipienti pana la 30 g. O lingurita dozatoare (5 ml suspensie) contine 125 mg, respectiv 250 mg ampicilina anhidra sub forma de trihidrat. Suspensia reconstituita are gust dulce aromat de banane, caramel si vanilie. Ampicilina 500 mg; Ampicilina 1 g - pulbere pentru solutie injectabila continand ampicilina sodica corespunzatoare la 500 mg, respectiv 1 g ampicilina anhidra (produse realizate in colaborare cu Bristol-Myers Squibb).

Proprietati farmacologice:
Penicilina de semisinteza din grupa aminopenicilinelor, cu actiune bactericida, la nivelul peretelui celular. Spectru larg, cuprinde: coci grampozitivi (cu exceptia celor Producatori de penicilinaza) - Streptococcus pyogenes, Streptococcus faecalis, Displococcus pneumoniae; coci gramnegativi - Neisseria meningitidis, Neisseria gonorrhaeae; bacili grampozitivi - Clostridium tetani, Listeria monocytogenes; bacili gramnegativi - Escherichia coli, Haemophilus influenzae, Haemophilus pertusis, Proteus mirabilis, Salmonella sp., Shigella sp.; actinomicete - Actinomyces israeli. Ampicilina este rezistenta in mediul acid din stomac, putand fi administrata pe cale orala. Dupa administrarea orala a 250 mg ampicilina, concentratia serica este de 1-3 µg/ml, dupa administrarea a 500 mg, de 5
g/ml la 2 ore si scade la 2 g/ml dupa 4 ore. Administrarea concomitenta cu alimentele determina o scadere a absorbtiei cu 30%. Ampicilina realizeaza o concentratie biliara inalta (“antibiotic biliar”), realizand in bila concentratii de pana la 300 ori mai mari decat in sange, fiind recomandata in colecistitele si angiocolitele cu germeni sensibili. De asemenea realizeaza concentratii mai mari ca penicilina in L.C.R si in parenchimul renal. Legarea de proteine serice este de 18%, eliminindu-se predominant prin urina netransformata, in forma activa, 35% din doza administrata in primele 6 - 8 ore, realizand concentratii urinare de 200 g/ml. Timpul de injumatatire este de 0,75 - 2 ore, la pacienti normali; 6,4 ore in anurie; 4-4,7 ore la prematuri; 1,7-2,8 ore la nou-nascuti.

Indicatii:
Infectii genito-urinare, biliare, digestive, provocate de germeni sesibili: meningita cu Haemophilus influenzae, pneumococ sau meningococ, infectii bacteriene respiratorii (bronsite, pneumonii), sinuzite, otite, infectii biliare cu colibacili sensibili, infectii urinare cu Escherichia coli, Proteus mirabilis, gastroenterite acute cu salmonele, febra tifoida, dizenterie bacteriana, tuse convulsiva, septicemii, endocardite.

Contraindicatii:
Alergie la peniciline (se investigheaza anamnezic atent). Mononucleoza infectioasa (risc de accidente cutanate). Prudenta in insuficienta hepatica. In insuficienta renala se reduc dozele. Nu se asociaza cu allopurinol (risc crescut de reactii cutanate).

Reactii adverse:
S-au relatat destul de rar manifestari alergice (prurit, eruptii cutanate, urticarie, febra alergica, foarte rar soc anafilactic) in special la pacienti cu hipersensibilitate la peniciline sau la cefalosporine (hipersensibilitate incrucisata). Aparitia reactiilor alergice obliga la oprirea medicatiei; ocazional pot sa apara tulburari digestive (greata, varsaturi, dureri abdominale, diaree); usoara crestere tranzitorie a transaminazei serice, anemie, leucopenie, trombopenie reversibila; ocazional suprainfectii intestinale cu Klebsiella, Pseudomonas si Candida; foarte rar colita pseudomembranoasa cu Clostridium difficile.

Interactiuni medicamentoase:
Eliminarea renala este intarziata de catre probenecid.

Mod de administrare:
Adulti: In tratamentul infectiilor respiratorii si in infectii urinare se administreaza 500 mg (2 capsule) la 6 ore; in cele digestive 500-750 mg (2-3 capsule) la 6 ore. In bolile grave dozele pot fi marite, la 4 g/zi. Copii: 50 –100 mg/kg corp/zi.

Conditii de pastrare:
Se pastreaza la temperatura camerei, ferit de lumina.

Instructiuni de folosire:
Pentru a reface suspensia se adauga in flacon putina apa fiarta si racita, se agita pentru omogenizare si se completeaza cu apa fiarta si racita pana la semn. Se recomanda agitarea flaconului inainte de prelevarea fiecarei doze. Suspensia astfel refacuta este valabila 10 zile daca se pastreaza la frigider (2-8C) la intuneric sau 7 zile la temperatura camerei (20+5C) si lumina.

Forma de prezentare:
Ampicilina 250 mg cutii cu 2 blistere a 10 capsule; ambalaje clinice continand 100 blistere a 10 capsule fiecare. Ampicilina Forte 500 mg – cutii a 10 capsule; ambalaje clinice continand 100 blistere a 10 capsule fiecare. Ampicilina 125 mg/5 ml, 250 mg/5 ml - flacoane de 60 ml continand 31,5 g pulbere suspendabila. Ampicilina 500 mg, 1 g - flacoane injec-tabile.

Producator: PharmaTech

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007