Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
NELOREN, fiole, capsule, sirop

Compozitie:
Fiole de 1 ml continand 300 mg lincomicina sub forma de monohidrat hidrocloric de lincomicina; fiole de 2 ml continand 600 mg lincomicina sub forma de monohidrat hidrocloric de lincomicina; fiole de 10 ml continand 3 g lincomicina sub forma de monohidrat hidrocloric de lincomicina; capsule continand 250 mg sau 500 mg lincomicina sub forma de monohidrat hidrocloric de lincomicina; sirop: o lingurita (5 ml) contine 250 mg lincomicina sub forma de monohidrat hidrocloric de lincomicina.

Actiune terapeutica:
Lincomicina are o actiune antibacteriana similara cu cea a antibioticelor macrolidice, in ciuda diferentelor de ordin chimic. Inhiba sinteza proteica a bacteriilor. In functie de concentratia antibioticului si de sensibilitatea organismului, lincomicina poate avea rol bacteriostatic sau bactericid. Lincomicina este eficienta impotriva micoorganismelor: Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus viridans, Staphylococcus aureus (inclusiv germeni rezistenti la penicilina), Corynebacterium diphteriae, Bacillus anthracis, unele specii de Clostridium si Bacteroides fragilis. Lincomicina este absorbita mai rapid in tractul gastrointestinal, daca se ia inaintea meselor. Este bine distribuita in tesuturi si in fluidele corpului si patrunde usor si in oase. Lincomicina nu trece de meningele sanatos, dar, in cazul inflamatiei acestuia, atinge o concentratie in sange de pana la 40%. Lincomicina penetreaza placenta si este excretata in lapte. Timpul de injumatatire este de 5 ore. Eliminarea lincomicinei se face aproape numai prin bila, dar o parte se elimina si prin urina.

Indicatii:
Neloren este indicat in tratamentul infectiilor severe cauzate de microorganisme sensibile la lincomicina: infectii ale oaselor si articulatiilor, infectii ale tractului respirator, infectii uro-genitale, infectii ale pielii si tesuturilor moi. In tratamentul infectiilor cauzate de streptococul beta-hemolitic, Neloren va fi administrat cel putin 10 zile, pentru a evita posibilitatea aparitiei reumatismului articular acut sau a glomerulonefritelor.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la lincomicina sau clindamicina, moniliaza, insuficienta hepatica sau renala severa.

Precautii:
Neloren se va prescrie cu prudenta pacientilor cu boli gastrointestinale, in special colita, de asemenea suferinzilor de astm si pacientilor cu antecedente alergice semnificative. Siguranta utilizarii Neloren la nou-nascuti si la gravide nu s-a stabilit. In cursul unei terapii prelungite cu Neloren se vor efectua analize periodice pentru determinarea functiei hepatice si a numarului elementelor sanguine.

Efecte secundare:
Cazuri de diaree severa, uneori de colita pseudomembranoasa s-au semnalat ocazional in tratamentul cu Neloren. In aceste situatii tratamentul va fi intrerupt imediat. Pot aparea: greata, voma, crampe abdominale, glosite si stomatite. S-au semnalat: leucopenie reversibila, neutropenie si rezultate anormale ale testelor hepatice. Administrarea intravenoasa a lincomicinei poate produce flebita.

Dozare si mod de administrare:
Per os: la adulti: 500 mg de 3-4 ori/zi cu 1-2 ore inaintea meselor, in functie de severitatea infectiei, la copii peste varsta de o luna: 30 mg/kg corp/zi, fractionat in 3-4 prize egale. Pentru infectii mai grave doza poate fi marita la 60 mg/kg corp/zi, fractionat in 3-4 prize egale.

Intramuscular: la adulti: 600 mg la 24 ore. Pentru infectii mai grave 600 mg la 12 ore, la copii peste varsta de o luna: 10 mg/kg corp la 24 ore. Pentru infectii mai grave, 10 mg/kg corp la 12 ore.

Intravenos: Continutul unei fiole (600 mg) se va dilua cu 250 ml solutie salina sau glucoza, la adulti: 600 mg se vor perfuza de 2-3 ori/zi, la copii peste varsta de o luna: 10-20 mg/kg corp/zi, fractionat in 2-3 prize. In infectii mai grave, dozele pot fi marite. Doza maxima zilnica pentru o zi este de 8 g lincomicina. Administrarea intravenoasa se va face prin perfuzii pe durata de minim o ora. Daca se administreaza in doze si cu frecvente mai mari decat este recomandat pot aparea hipotensiune sau reactii cardio-pulmonare severe.

Forma de prezentare:
Cutie cu 10 fiole a 300 mg/1 ml, cutie cu 10 fiole a 600 mg/2 ml, cutie cu 5 fiole a 3 g/10 ml, cutii cu 10 sau 20 capsule a 250 mg, cutii cu 16 sau 100 capsule a 500 mg, flacoane cu 10 ml sirop.

Producator: Lek

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007