Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
ACICLOVIR, comprimate

Compozitie:
Comprimate continand aciclovir 200 mg.

Actiune terapeutica:
Agent antiviral fata de virusurile Herpes simplex tip I si II si virusul Varicella zoster; impiedica replicarea virusurilor prin inhibarea AND-polimerazei specifice si consecutiv a sintezei de ADN viral.

Indicatii:
Tratamentul curativ, supresiv si profilactic al herpesului simplu, tratamentul curativ al herpesului zoster si varicelei zoster.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la aciclovir.

Reactii adverse:
Este bine suportat comparativ cu alte antivirotice. Rareori se observa eruptii cutanate; ocazional tulburari gastrointestinale: greata, voma, diaree, dureri abdominale; uneori cresteri tranzitorii si minore ale bilirubinei si enzimelor hepatice, ale ureei si creatininei serice, scaderea indicilor hematologici; tulburari neurologice si psihice reversibile - astenie, cefalee, tremor, ameteala, stari confuzionale, halucinatii, somnolenta, modificari EEG.

Precautii:
La bolnavii cu insuficienta renala se scad dozele (risc de acumulare si de afectare toxica a rinichiului). Prudenta in timpul sarcinii si alaptarii (se va evalua beneficiul terapeutic al tratamentului comparativ cu riscurile fetale posibile).

Mod de administrare:
Adulti: curativ in infectii cu herpes simplex: cate 1 comprimat de 5 ori pe zi, la interval de aprox. 4 ore, timp de 10 zile. La pacientii cu imunodeficienta severa sau la pacientii cu absorbtie intestinala redusa, doza poate fi dublata; pentru supresia cronica a herpesului recurent: 2 comprimate (400 mg) de 2 ori/zi (dimineata si seara), timp de 6-12 luni. Profilactic, la bolnavii imunocompromisi; 1 comprimat (200 mg) de 4 ori/zi; in caz de imunodepresie marcata sau absorbtie intestinala deficitara, doza poate fi dublata. Tratamentul infectiei cu herpes zoster: 800 mg de 5 ori/zi la 4 ore interval, timp de 7-10 zile. Copii: pentru tratamentul herpesului simplu si profilaxie la imunocompromisi; sub 2 ani: jumatate din doza adultului; peste 2 ani: aceeasi doza ca la adulti. Se recomanda ca tratamentul cu aciclovir sa fie cat mai precoce.

Interactiuni medicamentoase:
Probenecidul reduce excretia aciclovirului crescand astfel toxicitatea produsului.

Forma de prezentare:
Cutii cu blistere a 20 comprimate.

Producator: Armedica S.A. Targu-Mures in colaborare cu Chemo Iberica

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007