Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
ACICLOVIR, comprimate

Compozitie:
Comprimate continand 200 mg aciclovir.

Actiune terapeutica:
Aciclovir este un agent antiviral deosebit de activ fata de virusurile herpes simplex de tip I si II si varicella zoster. Odata intrat in celula infectata de virus, Aciclovir se transforma in produsul activ Aciclovir - trifosfat. Acesta actioneaza ca inhibitor al sintezei ADN-ului viral (impiedicand replicarea virusului), fara sa influenteze procesele celulelor normale.

Farmacocinetica:
Aciclovir este partial absorbit la nivel intestinal. Concentratia plasmatica maxima este obtinuta in 1-2 ore de la administrarea orala. Timpul de injumatatire plasmatic este de aproximativ 3 ore. Aciclovir difuzeaza in tesuturi, mai ales in ficat, muschi, rinichi, plamani, secretiile vaginale, l.c.r. si in lichidul veziculelor herpetice. Aciclovir trece prin placenta si se acumuleaza in laptele matern. Fixarea sa de proteinele plasmatice este slaba (9-22%). Cea mai mare parte a produsului este eliminata pe cale renala (80%) sub forma nemodificata.

Indicatii:
Tratamentul infectiilor pielii si mucoaselor cu herpes simplex, inclusiv herpesul genital, primar sau avansat si in revenirile ulterioare. Aciclovir nu omoara virusurile latente. Dupa tratament, bolnavul ramane deci expus la aceeasi frecventa de recidivare ca inainte; prevenirea infectiilor cu virusul herpes simplex la subiectii imunodepresivi; tratamentul infectiilor cu virusul herpes zoster.

Dozare si mod de administrare:
Infectii cu virusul herpes simplex. Adulti: curativ, in herpesul simplu, cate 1 comprimat (200 mg) de 5 ori/zi, la aproximativ 4 ore interval (cu omiterea dozei de noapte), timp de 5 zile sau mai mult; doze mai mari la bolnavii cu imunodepresie marcata sau cu absorbtie intestinala redusa - cate 2 comprimate (400 mg), de 5 ori/zi; pentru supresie, cate 1 com-primat (200 mg), de 4 ori/zi (la 6 ore interval), sau cate 2 comprimate (400 mg), de 2 ori/zi (la 12 ore interval); pentru profilaxie, la bolnavii imunocompromisi, cate 1 comprimat (200 mg), de 4 ori/zi, eventual cate 2 comprimate (400 mg) de 4 ori/zi, in caz de imunodepresie marcata sau absorbtie intestinala deficitara. Copii: sub 2 ani, posologia in tratamentul herpesului simplu sau pentru profilaxie la imunocompromisi este redusa la jumatate comparativ cu cea a adultului; peste 2 ani se recomanda aceasi doza ca si la adulti.

Infectii cu virusul herpes zoster. Adulti: in scop curativ: cate 4 com-primate (800 mg), de 5 ori/zi, la aproximativ patru ore interval (omitandu-se doza de noapte), timp de 7 zile. Posologia in afectiuni renale: La bolnavii cu insuficienta renala, administrarea va fi adaptata in functie de clearance-ul creatininei. La pacientii cu insuficienta renala grava, doza este de 200 mg/zi, in doua prize, la 12 ore interval.

Contraindicatii:
Pacienti cu hipersensibilitate la Aciclovir.

Precautii:
In insuficienta renala, posologia va trebui redusa si asigurat un aport hidric suficient. Se va urmari de asemenea: functia renala si hematopoietica (formula sanguina), bilantul hepatic. La pacientii in varsta care sunt tratati cu doze orale mari de Aciclovir, se va avea in vedere o hidratare corespunzatoare. O atentie deosebita se va acorda reducerii dozei la pacientii cu afectiuni renale.

Reactii adverse:
In general preparatul este bine tolerat, dar uneori pot aparea eruptii cutanate benigne, tulburari digestive (greata, varsaturi, diaree, dureri abdominale), febra, cresteri moderate tranzitorii ale bilirubinei, transaminazelor, cresteri usoare ale creatininei si ureei serice, scaderea indicilor hematologici, tulburari neurologice si psihice reversibile (oboseala, tremor, confuzie mintala), modificari EEG. Aceste tulburari regreseaza la intreruperea tratamentului.

Sarcina si alaptare:
Folosirea in timpul sarcinii si alaptarii impune prudenta. Aciclovir trebuie administrat cu prudenta la gravide si lauze; in caz de necesitate se va avea in vedere rata beneficiu/risc. Aciclovir se regaseste in cantitati mici in laptele matern.

Interactiuni medicamentoase:
Medicamentele care afecteaza functia renala pot influenta farmacocinetica Aciclovir.

Supradozare:
Aciclovir este partial absorbit din tractul gastrointestinal. In cazul supradozarii apare o accentuare a reactiilor adverse. Aciclovir este dializabil.

Forma de prezentare:
Cutii continand 2 blistere a 10 comprimate.

Conditii de pastrare:
Ferit de lumina, umiditate si caldura (sub 25 C), in locuri inaccesibile copiilor.

Termen de valabilitate: 3 ani.

Producator: Terapia

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007