Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
Expression #5 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'emed_emedonline.l.tag_modid' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by
EPITRIM, suspensie

Compozitie:
5 ml de suspensie contin trimethoprim 40 mg; sulfamethoxazol 200 mg.

Actiune terapeutica:
Epitrim este un agent chimioterapic bactericid cu un spectru larg comparabil cu cel al ampicilinei, cloramfenicolului si tetraciclinei. Actiunea sa bactericida este rezultatul blocarii a doua enzime implicate in biosinteza acidului folic al microorganismelor si insumeaza efectele celor doua componente (trimethoprim si sulfamethoxazol). Astfel Epitrim este bactericid la o concentratie la care fiecare component luat separat ar fi numai bacteriostatic. In plus riscul de rezistenta dobandita este redus foarte mult. Epitrim are un spectru de actiune larg acoperind o gama mare de microorganisme grampozitive si gramnegative precum: streptococi, stafilococi, pneumococi, neiserii, Bordetella, Salmonella, Klebsiella, Aerobacter, Shigella si Vibrio cholerae. Epitrim este eficient in special asupra microbilor Haemophilus influenzae, Escherichia Coli, Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, Pneumocistis carinii.

Indicatii:
Infectii ale tractului respirator superior si inferior, bronsite acute si cronice, bronsiectazie, pneumonii, amigdalite, sinuzite, faringite. Infectii ale rinichilor si tractului urinar: cistite acute si cronice, cistopielite, pielonefrite, uretrite. Infectii genitale ale ambelor sexe inclusiv uretrita gonococica. Infectii ale tractului digestiv: enterite, febra tifoida si paratifoida. Infectii cutanate: piodermite, antrax, abcese si plagi infectate.

Contraindicatii:
Epitrim este contraindicat in insuficientele renale grave, in boli de ficat evolutive si discrazii sanguine cand nu pot fi realizate verificari repetate ale constantelor sangvine.

Reactii adverse:
Epitrim este bine tolerat; rar pot aparea greata, stari de voma si rash cutanat. Modificari hematologice au fost observate rar si dispar dupa intreruperea tratamentului.

Precautii:
Daca in timpul tratamentului cu Epitrim apare exantem, administrarea medicamentului va fi oprita. In cazul insuficientei renale, doza va fi redusa pentru a se evita acumularile de medicament.

Mod de administrare:
Comprimate: Adulti - 2 comprimate de 2 ori pe zi. Copii intre 6 si 12 ani - 1 comprimat de 2 ori pe zi. Suspensie: Copii sub 2 ani: 1/2 lingurita de 2 ori pe zi. Copii intre 2 si 6 ani: 1/2 - 1 lingurita de 2 ori pe zi. Copii intre 6 si 12 ani: 1 - 2 lingurite de 2 ori pe zi. In infectii severe doza poate fi dublata.

Forma de prezentare:
Epitrim comprimate: folie cu 10 comprimate. Epitrim suspensie: sticla de 100 ml.

Producator: E.I.P.I.C.O.

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007