Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
HIBERIX, flacoane

Prezentare:
Vaccin Haemophilus influenzae tip b (Hib).

Compozitie calitativa si cantitativa:
Hiberix este un vaccin liofilizat ce contine polizaharidul capsular poliribozil-ribitol-fosfat (PRP) purificat, al Hib, legat covalent de toxoidul tetanic. Polizaharidul Hib este preparat din Hib, tulpina 20,752 si, dupa activare cu bromura de cian si derivare cu un spatiator reprezentat de hidra-zida acidului adipic, este cuplat cu toxoidul tetanic, prin condensare in prezenta carbodiimidei. Dupa purificare, conjugatul este liofilizat in prezenta lactozei ca stabilizator. Hiberix intruneste conditiile OMS privind fabricarea de substante biologice si de vaccinuri Hib conjugate. Fiecare doza de vaccin este astfel preparata, incat sa contina 10 g de polizaharid capsular purificat, legat covalent cu aproximativ 30 g toxoid tetanic.

Indicatii terapeutice:
Hiberix este indicat pentru imunizarea activa a tuturor copiilor, incepand cu varsta de 2 luni, fata de boala produsa de Hib. Hiberix nu protejeaza impotriva bolilor produse de alte tipuri de H. influenzae si nici impotriva meningitei produse de alte microorganisme.

Posologie:
Schema de vaccinare primara consta in trei doze administrate in primele 6 luni de viata si poate incepe de la varsta de 2 luni. Schemele de vaccinare pot varia de la o tara la alta, pentru fiecare tara schema putand fi adaptata in functie de diferitele recomandari nationale. Pentru a asigura o protectie pe termen lung, se recomanda o doza de rapel in al doilea an de viata.

Mod de administrare:
Vaccinul reconstituit se injecteaza intramuscular. Totusi, regulile de buna practica clinica impun ca la pacientii cu trombocitopenie sau tulburari de sangerare vaccinul sa fie admi-nistrat subcutanat. In nici un caz, Hiberix nu se administreaza intravenos.

Contraindicatii:
Hiberix nu se administreaza subiectilor cu hiper-sensibiliate cunoscuta la orice component al vaccinului sau celor ce au prezentat semne de hipersensibiliate dupa o administrare ante-rioara de vaccin Hib.

Precautii speciale de utilizare:
Ca si in cazul altor vaccinuri, administrarea de Hiberix trebuie amanata la subiectii suferind de boli febrile acute severe. Prezenta unei infectii minore, totusi, nu constituie o contraindicatie pentru vaccinare. Ca si in cazul tuturor vaccinurilor injectabile, un tratament medical adecvat trebuie sa fie intotdeauna la indemana pentru rarele cazuri de reactii anafilactice aparute in urma administrarii vaccinului. Din aceasta cauza, per-soana vaccinata trebuie sa ramana sub supraveghere medicala timp de 30 de minute de la imunizare. Infectiile cu virusul imuno-deficientiei umane (HIV) nu constituie contraindicatii pentru vacci-narea cu Hiberix. Desi un raspuns imun limitat se poate produce si fata de componenta toxoida tetanica, vaccinarea numai cu Hiberix nu substituie vaccinarea antitetanica de rutina. Deoarece s-a descris excretarea antigenului polizaharidic capsular in urina in urma administrarii de vaccinuri Hib, detectia antigenului nu are valoare diagnostica in suspiciunea de infectie cu Hib, timp de 1-2 saptamani de la vaccinare.

Interactiuni medicamentoase si alte forme de interactiune:
Hiberix poate fi administrat fie simultan, fie in orice moment inainte sau dupa orice alt vaccin inactivat sau viu. Diferitele vaccinuri injectabile trebuie administrate in diferite locuri anatomice. Totusi, Hiberix poate fi amestecat in aceeasi seringa cu vaccinul combinat difteric, tetanic si pertussis celular (Combivax), vaccinul combinat difteric, tetanic, pertussis celular si hepatitic B (Tritanrix HepB), vaccinul combinat difteric, tetanic, pertussis acelular (Infanrix), vaccinul combinat difteric, tetanic, pertussis acelular si polio (tipuri 1, 2 si 3) inactivat (Infanrix-IPV). Ca si in cazul altor vaccinuri, este posibil ca la pacientii ce primesc un tratament imunosupresor sau suferind de deficite imune sa nu se obtina un raspuns imun adecvat.

Sarcina si alaptare:
Nu exista studii adecvate la om privind admi-nistrarea in cursul sarcinii sau alaptarii si nici studii adecvate asupra functiei de reproducere la animale.

Reactii adverse:
In cursul studiilor clinice controlate, semnele si simptomele aparute dupa administrarea vaccinului au fost monito-rizate activ si inregistrate cu ajutorul unor fise zilnice. Dintre simptomele locale, cel mai frecvent raportat in primele 48 de ore a fost un usor eritem, cu remitere spontana. Alte simptome locale raportate au fost induratia si durerea moderate la locul injectiei. Simptomele generale solicitate si raportate in primele 48 de ore au fost moderate si au disparut spontan. Acestea au inclus: febra, diminuarea apetitului, starea de agitatie, varsaturile, diareea si plansul neobisnuit. Ca si in cazul tuturor vaccinurilor Hib, aceste simptome generale au fost raportate si cand au fost administrate concomitent cu alte vaccinuri.

Informatii relevante despre vaccinuri:
S-a obtinut un titru de > 0,15 g/ml la 95-100% dintre copii la o luna dupa completarea schemei de vaccinare. Un titru de 0,15 g/ml a fost obtinut la 100% dintre copii la o luna de la doza de rapel (94,7% cu un titru de 10 g/ml).

Incompatibilitati:
Hiberix nu trebuie amestecat cu alte vaccinuri in aceeasi seringa cu exceptia vaccinurilor Combivax, Tritanrix, Infanrix si Infanrix-IPV.

Valabilitate:
Pastrat in conditiile recomandate, vaccinul are o vala-bilitate de 36 de luni.

Precautii speciale de pastrare:
Vaccinul liofilizat trebuie conservat intre +2C si +8C si la adapost de lumina. Vaccinul liofilizat nu este afectat de congelare. Diluentul poate fi pastrat la frigider sau la temperatura ambianta. El nu trebuie congelat.

Instructiuni de folosire/manipulare:
Vaccinul liofilizat are aspectul unei pastile albe, iar diluentul steril (salin) este limpede si incolor. Diluentul si vaccinul reconstituit trebuie examinate vizual pentru a decela orice particula straina si/sau orice variatie a aspectului fizic, inainte de administrare. In cazul oricarei modificari observate, diluentul sau vaccinul reconstituit se arunca. Vaccinul trebuie reconstituit prin adaugarea intregului continut al recipien-tului cu diluent in flaconul ce contine pastila de vaccin. Dupa adaugarea diluentului la pastila, amestecul trebuie bine agitat pana cand pastila este complet dizolvata de catre diluent. Dupa reconstituire, vaccinul trebuie administrat imediat. Asa cum s-a mentionat, Hiberix poate fi amestecat cu Tritanrix HepB monodoza. In acest caz, diluentul din ambalajul vaccinului Hiberix se inlocuieste cu suspensia reprezentata de vaccinul Tritanrix HepB. Asigurati-va ca flaconul de vaccin astfel destinat amestecului cu Hiberix este monodoza. Din ambalajul de Hiberix aruncati flaconul cu diluent. Noul vaccin combinat trebuie reconstituit prin adaugarea intregului continut al flaconului monodoza de Tritanrix HepB la pastila de Hiberix.

Forma de prezentare:
Vaccinul liofilizat se prezinta sub forma unei pastile albe, in flacon de sticla. Diluentul steril (solutie salina) este limpede, incolor si ambalat intr-un flacon sau intr-o seringa de sticla preincarcata. Flacoanele si seringile sunt realizate din sticla neutra tip I, in conformitate cu cerintele Farmacopeei Europene.

Producator: SmithKline Beecham

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007