Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
DICLOFENAC, supozitoare

Compozitie:
Supozitoare continand 0,10 g diclofenac sodic, sarea de sodiu a acidului 2-(2,6 dichlorphenyl)-aminobenzen acetic si excipienti pana la 2,20 g.

Actiune farmacoterapeutica:
Antiinflamator nesteroidic, actionand prin inhibitia biosintezei de prostaglandine. Are efect antiinflamator, antireumatic, slab antipiretic si usor antiagregant plachetar. Concentratia maxima plasmatica se realizeaza la aproximativ o ora dupa administrarea produsului, 99,7% din substanta circula legata de proteinele plasmatice, se metabolizeaza la nivel hepatic si se elimina in majoritate prin urina sub forma de metaboliti.

Indicatii:
Reumatismul degenerativ si inflamator - artroze, poliartrita reumatoida, spondilita anchilopoietica; patologia discovertebrala; reumatismul extraarticular; inflamatii si edeme posttraumatice in O.R.L. si stomatologie; guta; dismenoree.

Contraindicatii:
Ulcer gastric si duodenal, hipersensibilitate la diclofenac, la persoanele cu reactie alergica (astm, urticarie, rinita alergica) la aspirina sau alti inhibitori ai prostaglandinsintetazei. In cazul afectiunilor infectioase sau cu acest risc, trebuie luat in consideratie raportul beneficiu - risc terapeutic, existand posibilitatea inducerii unei scaderi a capacitatii apararii naturale a organismului.

Precautii:
Se impun la pacientii cu ulcer gastric sau duodenal in antecedente si in cazul leziunilor hepatice si renale.

Reactii adverse:
Pot aparea: vertij, epigastralgii, reactii de hipersensibilizare, usoara crestere a transaminazelor serice.

Mod de administrare:
Intrarectal 100 mg (1 supozitor) pe zi, eventual 1 supozitor seara asociat tratamentului per os pana la completarea dozei de 150 mg pe zi.

Prezentare farmaceutica:
Cutii cu 2 plachete a 3 supozitoare.

Producator: Antibiotice-Iasi

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007