Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
FLEXEN, capsule gelatinoase, supozitoare, gel

Compozitie:
Capsule de 50 mg. Principiu activ: Ketoprofen (DCI).
Fiecare capsula contine: Ketoprofen 50 de mg. Excipienti: ulei vege-tal F.U.89,91 mg, ulei de soia hidrogenat 7,56 mg, uleiuri vegetale hidrogenate 29,97 mg, ceara de albine 7,56 mg, lecitina de soia 1 mg.

Supozitoare 100 mg.
Fiecare supozitor contine: Ketoprofen 100 mg. Excipienti: acid silicic 50 mg, gliceride semisintetice 1,85 mg.

Gel. 100 g de gel contin: Ketoprofen 2,5 g. Excipienti: alcool 32 g, gli-cerol 3 g, carboxipolimetilen 2 g, dietanolamina 2 g, metil p-hidro-xibenzoat 0,06 g, propil p-hidroxibenzoat 0,032 g, apa deminera-lizata 58,408 g.

Forma farmaceutica:
Capsule gelatinoase, supozitoare si gel.

Proprietati farmacologice, toxicologice si elemente de farmaco-cinetica:
Ketoprofenul, principiul activ al gamei de produse Flexen este un compus nesteroidian, derivat din benzofenona, inzestrat cu activitate antiinflamatorie, analgezica, antireumatica si antipiretica. Ketoprofenul este, practic, lipsit de efecte asupra sistemelor cardio-vascular, respirator si neurovegetativ. Nu poseda nici o actiune psi-hotropa, nici proprietati spasmolitice, antihistaminice sau antisero-toninice. Nu modifica colereza si diureza. Are drept caracteristici principale rapiditatea de actiune, tolerabilitatea buna generala si posibilitatea de a fi utilizat in tratamente prelungite in afectiuni reumatice si cronice. De asemenea, tolerabilitatea gastrointestinala evaluata la animale de experienta s-a dovedit mai buna decat a altor antiinflamatoare nesteroidiene (ex: indometacin). Caracteristicile farmacocinetice ale ketoprofenului evaluate la subiectii sanatosi dupa administrare orala, rectala si intramusculara s-au dovedit similare pentru primele doua cai de administrare, aratand un volum de distributie egal cu 10 - 15% din greutatea corporala. Ketoprofenul este absorbit rapid dupa administrare orala (varful plasmatic intre 0,5 si 2 ore); 90% din doza administrata este eliminata in decurs de 24 de ore, cea mai mare parte fiind eliminata dupa circa 6 ore de la ingestie. Concentratia medie a ketoprofenului in plasma atinge valori cuprinse intre 0,45 si 6,62 (g/ml dupa administrarea unei doze de 50 mg de 4 ori pe zi.

Indicatii:
Afectiuni reumatice, inflamatorii si dureroase de diferite origini: osteoartroze cu localizare diversa; spondilite anchilozante; guta acuta; artrite reumatoide; bursite; tendinite; sinovite; capsulite; sciatalgie; radiculite; mialgii; contuzii; entorse; luxatii; rupturi mus-culare; flebite; tromboflebite superficiale; limfangite.

Contraindicatii:
Ulcer peptic in faza activa, anamneza de ulcer peptic recurent, dispepsie cronica, gastrite, insuficienta renala seve-ra, leucopenie si neutropenie, tulburari grave de hemocoagulare. Hipersensibilitate la ketoprofen. Exista posibilitatea de hipersensi-bilitate incrucisata cu acid acetilsalicilic sau alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene. Prin urmare, ketoprofenul nu trebuie administrat bolnavilor la care acidul acetilsalicilic sau alte medica-mente antiinflamatorii au provocat simptome de astm, rinite, urtica-rie. Supozitoarele nu trebuie administrate bolnavilor cu tulburari hemoroidale sau celor afectati recent de proctite.

Reactii adverse:
Ca si in cazul altor antiinflamatorii nesteroidiene, se pot intalni tulburari de obicei trecatoare ale tractului gastro-intestinal ca gastralgii, greata, varsaturi, diaree si flatulenta. In spe-cial la utilizarea supozitoarelor se pot manifesta tulburari locale (usturimi, arsuri) si diminuarea consistentei scaunului. Numai in mod exceptional, au fost semnalate hemoragii gastrointestinale, disurie trecatoare, astenie, cefalee, senzatie de ameteala si exantem cutanat.

Precautii speciale la utilizare:
Utilizarea ketoprofenului la bolnavii cu astm bronsic sau cu diateza alergica poate induce o criza astma-tica. La bolnavii cu afectiuni renale administrarea ketoprofenului se va face cu atentie, avand in vedere eliminarea predominent renala a medicamentului.

Sarcina si alaptare:
Administrarea ketoprofenului, chiar daca expe-rimental nu s-a observat o toxicitate embriofetala pentru posologii comparabile cu cele recomandate in utilizarea clinica, nu este reco-mandabila in perioada sarcinii, alaptarii si in copilarie.

Interactiuni medicamentoase:
Deoarece legatura proteica a keto-profenului este de tip inalt, poate fi necesara reducerea dozelor de anticoagulante, difenilhidantoina sau de sulfamidice, administrate concomitent.

Posologie si mod de administrare:
Capsule: 2 capsule de 2-3 ori pe zi de preferinta dupa mesele principale. Supozitoare: 1-2 supozitoare pe zi. Gel: 2-3 aplicari zilnice pe locul dureros. In cazul bolnavilor varstnici, posologia trebuie atent stabilita de catre medic, care va recomanda o eventuala reducere a dozelor mai sus mentionate.

Supradozare:
Nu se cunosc efecte ale supradozarii ketoprofenului.

Precautii:
Utilizarea prelungita a gelului poate determina fenomene de sensibilizare. In astfel de situatii este recomandata intreruperea tratamentului.

Efecte asupra capacitatii de conducere sau asupra utilizarii masinilor:
Necunoscute.

Incompatibilitati:
Necunoscute.

Forma de prezentare:
Capsule: cutii cu 30 de capsule a 50 mg, in blistere din PVC/aluminiu.
Supozitoare: cutii cu 10 supozitoare a 100 mg in valve termoformate.
Gel: tub din aluminiu continand 50 g gel.

Producator: Lifepharma - ITALPHARMACOGROUP

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007