Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
OROFAR, tablete

Actiune:
Clorura de benzoxon are activitate bactericida in vitro asupra bacteriilor grampozitive si, intr-o mai mica masura, asupra celor gramnegative. De asemenea, are proprietati antifungice si antivirale prin actiune pe membrana virusurilor (influenza, parainfluenza si herpes hominis). Structura cationica ii confera clorurii de benzoxon activitate de suprafata si penetratie bune. Studiile clinice releva eficacitatea Orofarului in tratamentul durerilor de gat si al gingivitei (prin capacitatea sa de inhibare a formarii placii dentare). Lidocaina este un anestezic local care diminueaza durerea si inflamatia faringiana. Administrarea Orofarului nu creste riscul incidentei cariei dentare.

Indicatii:
Infectii orofaringiene (dezinfectant si analgezic local): faringite, laringite, stomatite, ulceratii, gingivite. Adjuvant in tonsilite.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la compusi cuaternari de amoniu sau lidocaina.

Administrare:
Tablete: Infectii usoare: 1 tableta la 2-3 ore. Infectii acute: 1 tableta la 1-2 ore. Se lasa tableta sa se dizolve lent in gura. Se recomanda a nu se depasi 10 tablete pe zi. Copii: Orofar se poate administra copiilor peste 4 ani, insa in doze mai mici, fara a depasi doza zilnica maxima de 6 tablete.

Precautii:
Nu se recomanda copiilor sub 4 ani.

Sarcina si alaptare:
Nu s-au constatat reactii adverse in studiile pe animale, insa datele umane lipsesc. Astfel, se recomanda evitarea folosirii Orofarului in timpul sarcinii si in special al primului trimestru. Datorita absentei datelor in legatura cu eliminarea substantelor active prin laptele matern, se recomanda sa nu se foloseasca Orofarul in perioada de alaptare.

Efecte adverse:
Pot aparea uneori iritatii locale usoare tranzitorii. Reactiile alergice cutanate sunt rare. La folosirea Orofarului pe o perioada de peste 2 saptamani poate aparea colorarea bruna tranzitorie a limbii si/sau dintilor.

Interactiuni medicamentoase:
Ca orice compus cuaternar de amoniu, eficienta clorurii de benzoxon continuta de Orofar poate diminua in prezenta agentilor tensioactivi (de exemplu, pasta de dinti).

Supradozare:
Ingestia accidentala a unei cantitati mari de Orofar poate produce greata si varsaturi, ca orice compus cuaternar de amoniu. Laptele sau albusul de ou batut in apa trebuie administrat imediat. Alcoolul potenteaza absorbtia, motiv pentru care trebuie evitat. Concentratia lidocainei in Orofar este mult prea mica pentru a produce supradozare.

Compozitie:
1 tableta contine: Principiu activ: Clorura de benzoxon 1 mg, lidocaina clorhidrat 1 mg. Excipienti: Sorbitol 1 g, zaharina, aromatizanti. O tableta contine 1 g sorbitol ca indulcitor, corespunzand la aproximativ 17 kJ (4 kcal) si are gust de portocale. (Pentru diabetici): 10 tablete sunt echivalente unei ratii de fructe.

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007