Index alfabetic general
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z
Publicitate
Sondaj
Care dintre urmatoarele ar trebui evitate atunci cand esti insarcinata ?
Cofeina
Fumatul
Sexul
Exercitiul fizic
Lactate nepasteurizate
Mezeluri si carne neprelucrata termic
Mersul cu avionul
Ce parere aveti despre eMedOnline.ro?
Excelent
Bun
Satisfacator
Nesatisfacator
  • Newsletter
PADUDEN, capsule

Actiune:
Paduden este un preparat antiinflamator nesteroidian (AINS), cu efecte analgezice si antipiretice, activitate inhibitoare a sintezei prostaglandinelor si efect de mica intensitate si durata asupra agregarii plachetare. Ibuprofen se absoarbe rapid, concentratia plasmatica maxima realizandu-se in 1-2 ore de la ingestie. El se leaga de proteinele plasmatice in proportie de 99%, iar timpul sau de injumatatire serica este de aproximativ 2 ore. Metabolizandu-se rapid, nu se acumuleaza in organism si nu determina procese de inductie enzimatica. Eliminarea se face in principal pe cale renala: sub forma de metaboliti inactivi aproximativ 90% din doza administrata, iar restul sub forma neschimbata.

Indicatii:
Procese inflamatorii si dureroase (acute sau cronice) ale sistemului osteo-articular: reumatism articular inflamator sau degenerativ, reumatism extraarticular; stari inflamatorii severe si de lunga durata in sfera O.R.L., stomatologie, ginecologie, oncologie, patologie respiratorie sau vasculara; dureri postoperatorii usoare; dismenoree.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la ibuprofen, aspirina sau alte preparate AINS care produc simptome de astm, rinita sau urticarie; ulcer gastrointestinal; insuficienta renala sau hepatica grava; copii sub 15 ani.

Administrare:
Paduden se administreaza oral, cu lichid, dupa mese, initial 2 capsule (400 mg) de 2-3 ori pe zi timp de maximum 6 zile, apoi intretinere cu 1 capsula de 3-4 ori pe zi.

Precautii:
La pacientii care in prealabil au fost tratati cu alte preparate AINS, trecerea la tratamentul cu Paduden se va face gradat, pentru a evita o eventuala exacerbare a procesului inflamator sau a insuficientei suprarenale. Asocierea cu aspirina sau alte AINS, antiagregante plachetare, anticoagulante orale sau heparina sporeste riscul ulcerogen si hemoragic. Se recomanda prudenta in administrarea la pacientii cu afectiuni gastrointestinale, decompensare cardiaca sau hipertensiune in antecedente. In cazul unui tratament de lunga durata cu Paduden, se recomanda supravegherea tabloului sanguin, functiei renale si hepatice.

Sarcina si alaptare:
Nu se administreaza in perioada de sarcina si alaptare.

Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini:
Se evita administrarea Paduden la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase.

Reactii adverse:
In general, Paduden este bine tolerat comparativ cu alte AINS. Reactiile adverse sunt rare si dispar la intreruperea tratamentului. Reactii alergice - eruptii, urticarie, crize de astm. Tulburari digestive - greata, voma, gastralgii, dispepsie, tulburari de tranzit si hemoragii oculte sau nu. Efecte asupra SNC - cefalee, ameteli, hiperexcitabilitate. Altele - tulburari de vedere, trombocitopenie, agranulocitoza, anemie hemolitica, oligurie, insuficienta renala sau cresteri tranzitorii ale transaminazelor serice.

Compozitie:
Fiecare capsula contine 200 mg ibuprofen.

Publicitate
Publicitate
Pagina principalaDespre EmedOnLinePublicitateFinantareConfidentialitatePublica un articolContact
Boli si afectiuni : Afectiuni digestiveAlergiiAparatul respiratorBTS Boli cu transmitere sexualaBoli autoimune si sistemiceCancerControlul greutatiiFicatInima si vase de sangeMenopauzaNas, Gat si UrechiOase si muschiObstetrica si ginecologieOchiPediatriePiele, Unghii si ParPsihiatrieRaceala si gripaSangeSexologieSomnTiroidaUrologie
Categorii : AnalizeIngrijire si frumuseteInterventiiPsihologie Sarcina si nastereaSanatatea copiluluiSanatatea familieiSanatatea femeiiSemne si simptome
Medicamente : Digestiv si metabolismSangeCardiovascularDermatologieGenitourinarHormoniAntiinfectioaseAntineoplaziceSistem muscular scheleticSistem nervosAntiparazitare RespiratorOrgane senzitive
e-medOnline © 2006-2007